דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב נפלא בין שוקולד לפקאן

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 103 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להקציף את הביצים עם המלח, הסוכר וסוכר הוניל עד למרקם תפוח וחלק.
  • 2 לנפות את הקמח עם אבקת השוקולית.
  • 3 להוסיף את הפקאנים הגרוסים לקמח ולערבב.
  • 4 להוסיף לסירוגין את הקמח והשמן בתנועות עטיפה לקצף.
  • 5 להעביר את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ (משומנת ומקומחת).
  • 6 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה עד להשחמת העוגה.
  • 7 לערבב את המים החמים ונס הקפה, להוציא את העוגה מהתנור החם, להרטיב את העוגה בעודה חמה ולקרר היטב.
  • 8 להמיס על אדים (בן-מארי) את השוקולד המריר ביחד עם השמנת המתוקה ונס הקפה, למרוח על העוגה ולקשט בפקאנים מסוכרים שלמים.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)379369
חלבונים (גרם)5.64 5.49
פחמימות (גרם)3534
מתוכן סוכרים (גרם)11.49 11.18
שומנים (גרם)24.28 23.63
מתוכם שומן רווי (גרם)7.02 6.83
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)81.77 79.58
נתרן (מ"ג)139.29135.57
סיבים תזונתיים (גרם)1.51 1.47
מים (גרם)24.4123.75
ויטמין A (מק"ג)27.3926.65
ויטמין B (מ"ג)0.590.57
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.090.08
ויטמין B5 (מ"ג)0.310.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.379.11
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.15
ויטמין C (מ"ג)0.070.07
ויטמין D (מק"ג)0.350.34
ויטמין E (מ"ג)0.270.26
ויטמין K (מק"ג)0.270.26
סידן (מ"ג)14.3713.99
ברזל (מ"ג)0.460.45
מגנזיום (מ"ג)9.729.46
זרחן (מ"ג)50.9749.61
אבץ (מ"ג)0.50.49
אשלגן (מ"ג)49.3248
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.681.63
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.07
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.551.51
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.173.09
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.123.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 36.4% 8.5% 52.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.59 (0.62 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?