הכנת הבצק:
1. מערבבים את המצרכים היבשים ומוסיפים מים חמימים בהדרגה, עד לקבלת בצק נוח ולא דביק כלל.
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו "לנוח" לפחות שעה במקרר (ניתן להמתין עד ליממה שלמה).
הכנת המלית:
1. קוצצים את הכרוב לפיסות קטנטנות (אפשר להיעזר במאסטר סלייסר).
2. מכניסים את הכרוב לקערה בינונית וזורים עליו את המלח. לאחר רבע שעה סוחטים את הכרוב מהנוזלים שהגיר ומכניסים אותו לקערה גדולה.
3. קוצצים את הפטריות והבצל לחתיכות קטנות, ומגררים את השום בפומפייה דקה. מערבבים את כל הפטריות, הבצל והשום יחד עם הכרוב שבקערה, מוסיפים את רוטב הסויה ואת קמח תפוחי האדמה, ומטמיעים אותם בירקות.
ההרכבה:
1. מחלקים את הבצק ל- 20 יחידות שוות. כל אחת מהיחידות מגלגלים לכדור. מרדדים כל כדור דק על משטח מקומח בנדיבות. במרכז כל עיגול מניחים כף מלית, מקפלים לחצי וסוגרים את הקצוות.
2. במחבת גדולה שמים 2 כפות שמן זית וכפית שמן שומשום, ומדליקים להבה גבוהה. מכניסים למחבת 8 יחידות ומנמיכים את הלהבה. אחרי 3 דקות בודקים את תחתית הגיוזות, אם היא כבר שחומה קלות - מוזגים אל המחבת 1/4 כוס מים רותחים (זהירות, המפגש של השמן והמים מעט סוער).
3. מכסים את המחבת במכסה ומבשלים 5 דקות או עד שהמים מתאיידים (מה שמגיע ראשון). מוציאים את הגיוזות אל צלחת הגשה וחוזרים על התהליך שוב עד לסיום. מתקבלת גיוזה טבעונית מושלמת!
4. בתיאבון
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. מתכון מתוך הספר "אובנטו".