דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ממרח מושלם לטבעוניים

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 159 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 הכנה מוקדמת: להשרות את הפקאנים ואגוזי המלך במים במקרר כ- 3 שעות, לשטוף ולסנן.
  • 2 לטגן את הבצלים הסוגלים בשמן הזית, להוסיף לקראת הסוף את פטריות הפורטבלו ולהניח בצד לקירור.
  • 3 להעביר את הבצלים והפטריות למעבד מזון ולהוסיף את הפקאנים ואגוזי המלך שהושרו קודם לכן. לטחון עד לקבלת ממרח חלק ככל שניתן (המרקם הסופי יוצא מעט גרגירי, אך מושלם). תוך כדי עבודת מעבד המזון, יש לעצור ולערבב, לתבל במלח, פלפל שחור טחון ושמן זית. רק שנייה לפני הסיום להוסיף את התימין והאורגנו המיובשים.
  • 4 להעביר את הממרח לכלי מרופד בניילון נצמד, לכסות ולאחסן במקרר למשך לילה למיצוק. מספר שעות לפני ההגשה או בסמוך לה, להסיר את הניילון מלמעלה ולהפוך את הכלי על גבי מגש או צלחת. לקלף את הניילון התחתון ולקשט בפלפל שחור, אורגנו יבש, צ`ילי יבש ואגוזים קצוצים.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את התוספות על הממרח. שיטת ההכנה כוללת גם קירור במקרר והשריה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני מרגולין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)322203
חלבונים (גרם)5.6 3.52
פחמימות (גרם)1610
מתוכן סוכרים (גרם)5.59 3.52
שומנים (גרם)28.19 17.74
מתוכם שומן רווי (גרם)3.01 1.89
נתרן (מ"ג)68.5143.12
סיבים תזונתיים (גרם)3.98 2.5
מים (גרם)107.2967.52
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.840.53
ויטמין B (מ"ג)2.871.81
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.13
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.09
ויטמין B3 (מ"ג)1.671.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.640.4
ויטמין B6 (מ"ג)0.190.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)23.9515.07
ויטמין C (מ"ג)5.493.45
ויטמין E (מ"ג)0.330.21
ויטמין K (מק"ג)2.351.48
סידן (מ"ג)39.7625.02
ברזל (מ"ג)10.63
מגנזיום (מ"ג)40.825.68
זרחן (מ"ג)126.5779.65
אבץ (מ"ג)1.350.85
אשלגן (מ"ג)365.77230.19
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.793.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.220.14
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)4.572.88
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)8.845.56
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)8.85.54

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.5% 53% 10.5% 29%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.34 (1.66 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.