דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כרוב מאודה פשוט וטעים

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 203 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר גדול מטגנים עם השמן את הבצל הקצוץ גס עד להשחמה.
  • 2 מוסיפים כרוב קצוץ וטרי, את המים ובוחשים. מבשלים על אש בינונית עד שהכרוב מתרכך ומדי פעם בוחשים. במידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים.
  • 3 מוסיפים תבלינים, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות וסוכר (או ריבה חמצמצה כמו ריבת משמש או לימונים), בוחשים וממשיכים לבשל כ- 10 דקות.
  • 4 מוסיפים את הלימון הסחוט, מבשלים עוד כ- 10 דקות ומכבים את האש.
  • 5 שומרים במקרר. רצוי לחמם לפני האכילה.
  • שידרוגים ותוספות - למי שאין בעיה עם טעם הקימל - אפשר להוסיף כף קימל, מונע גזים.
  • למנה בשרית - ניתן אחרי הזהבת הבצל להוסיף קוביות קטנות של בשר בקר, חתיכות עוף או קציצות ולהמשיך לפי המתכון. כמו כן, ניתן לפני שמוסיפים את הכרוב, להוסיף פרוסות של קבנוס או נקניקיות, לטגן מעט עם הבצל ולהמשיך לפי המתכון.
  • בתיאבון!
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
במקום עגבניות מרוסקות ממליצה להשתמש בעגבניות טריות.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)6431
חלבונים (גרם)2.56 1.26
פחמימות (גרם)136
מתוכן סוכרים (גרם)5.36 2.64
שומנים (גרם)1.15 0.56
מתוכם שומן רווי (גרם)0.08 0.04
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
נתרן (מ"ג)203.39100.14
סיבים תזונתיים (גרם)3.16 1.55
מים (גרם)169.9283.67
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)6.183.04
ויטמין B (מ"ג)1.080.53
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.40.2
ויטמין B5 (מ"ג)0.280.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.190.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)48.7524
ויטמין C (מ"ג)60.9830.02
ויטמין E (מ"ג)0.40.19
ויטמין K (מק"ג)168.1382.78
סידן (מ"ג)79.8339.31
ברזל (מ"ג)0.30.15
מגנזיום (מ"ג)24.6812.15
זרחן (מ"ג)54.5926.88
אבץ (מ"ג)0.330.16
אשלגן (מ"ג)322.43158.75
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.320.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.660.33
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.630.31

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.9% 5.8% 12.9% 65.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?