דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מאפי זעתר ושמן זית
מאפי זעתר ושמן זית
שילוב מושלם של טעמים שכולם אוהבים

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 73 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המאפים)

  • הבצק
  • קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
  • שמרים יבשים -  כפיות - סה"כ (5 גרם)
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • ביצה - Large
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
    פושרים (כוס + 1/2 כוס)
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • מלח - כפית שטוחה
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לשימון הבצק
  • תערובת הזעתר ושמן הזית
  • זעתר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (16 גרם)
    עם שומשום
  • מלח - קורט
  • שמן זית - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
    לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב יחד את הקמח והשמרים, להוסיף את הסוכר, לערבב, להוסיף את הביצה וכוס מים, וללוש עד שמתגבש לבצק. להוסיף עוד כחצי כוס מים לפי הצורך ואת השמן, ללוש כמה דקות, להוסיף את המלח וללוש כ- 2 דקות נוספות (לבדוק אם יש צורך בעוד 1/4 כוס מים. הבצק צריך להיות דביק ולא דליל). לשמן מעט מלמעלה, ליצור כדור חלק ולהתפיח כשעה לפחות.
  • 2 להוריד את נפח הבצק, ללוש מעט ולהתפיח שנית כחצי שעה נוספת.
  • 3 להוריד את הבצק על שיש מקומח היטב (הבצק הזה אוהב קמח), ולחלק אותו ל- 15 כדורים חלקים בגודל שווה. להתפיח עוד כרבע שעה.
  • 4 בינתיים להכין את תערובת הזעתר ושמן הזית: לערבב בקערה קטנה את הזעתר, המלח ושמן הזית עד למעין "משחה לא סמיכה".
  • 5 להתחיל עם הכדור הראשון - להניח אותו בזהירות על משטח מקומח, בעזרץ כוס ליצור בבצק גומה ולדחוף טיפה לצדדים כדי שייווצרו שוליים.
  • 6 להניח על נייר אפייה בתבנית התנור, לקחת כפית מהתערובת ולהניח במרכז המאפה בגומה שיצרנו ועם גב הכפית למרוח את תערובת הזעתר ושמן הזית בתנועות סיבוביות. כך להכין את כל המאפים.
  • 6 לאפות בחום של 190 מעלות למשך כ- 20 דקות עד להזהבה.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ממליצה לרכוש את הזעתר שטחון באותו היום - כך הוא טרי והארומה משגעת.

מידת הכוס בה השתמשתי היא 240 מ"ל. אני לשתי ידנית אך ניתן גם במיקסר.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני קונאשוילי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)186255
חלבונים (גרם)4.24 5.81
פחמימות (גרם)2433
מתוכן סוכרים (גרם)1.02 1.39
שומנים (גרם)8.08 11.07
מתוכם שומן רווי (גרם)1.25 1.72
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)16.86 23.12
נתרן (מ"ג)296.96407.16
מים (גרם)27.4337.61
ויטמין A (מק"ג)7.259.95
ויטמין B (מ"ג)0.110.15
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.132.92
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.06
ויטמין D (מק"ג)0.090.13
ויטמין E (מ"ג)0.050.07
ויטמין K (מק"ג)0.010.02
סידן (מ"ג)3.444.72
ברזל (מ"ג)0.080.11
מגנזיום (מ"ג)0.791.09
זרחן (מ"ג)8.9812.31
אבץ (מ"ג)0.060.08
אשלגן (מ"ג)6.338.69
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.170.23
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.150.21

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 22% 11.5% 66.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.