דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פירה טבעוני מושלם
פירה טבעוני מושלם
פירה טבעוני בקלי קלות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 437 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלף את תפוחי האדמה ולבשל בסיר גדול עם הרבה מים וכפית מלח עד שהם רכים ומבושלים מספיק (לא לשפוך את מי הבישול).
  • 2 להעביר אותם למסננת, לנער מעט, לסנן מנוזלים ולהעביר לקערה גדולה.
  • 3 להוסיף את קרם הקוקוס, הפלפל השחור והמוסקט, ולמעוך בעזרת מועך תפוחי אדמה (אין לעשות שימוש בבלנדר מוט מכיוון שזה יגרום למרקם דביק ועיסתי בשל מתיחת העמילן שבתפוחי האדמה).
  • 4 לטעום ולהוסיף מלח לפי הצורך והטעם. בשלב זה, במידה והפירה יבש מדי ניתן להוסיף מעט ממי הבישול או עוד מקרם הקוקוס או שמן.
  • 5 להגיש חם כך או אם תוספות שאוהבים.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לקשט עם בצל מטוגן. ניתן לקשט גם עם בצל ירוק, עירית, אפונה, פטריות מוקפצות, ערמונים ועוד.

ציוד נדרש: מועך תפוחי אדמה.

הערך התזונתי לא כולל את מלח הבישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אפשר להחליף את חלב הקוקוס בשמנת צמחית לבישול: סויה, אורז, או שיבולת שועל.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עדי כהן סימן טוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)39991
חלבונים (גרם)7.46 1.71
פחמימות (גרם)8219
מתוכן סוכרים (גרם)3.5 0.8
שומנים (גרם)5.99 1.37
מתוכם שומן רווי (גרם)4.67 1.07
נתרן (מ"ג)897.49205.61
סיבים תזונתיים (גרם)7.39 1.69
מים (גרם)312.7571.65
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.050.01
ויטמין B (מ"ג)8.962.05
ויטמין B1 (מ"ג)0.40.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.02
ויטמין B3 (מ"ג)5.31.21
ויטמין B5 (מ"ג)2.060.47
ויטמין B6 (מ"ג)1.090.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)36.558.37
ויטמין C (מ"ג)29.946.86
ויטמין E (מ"ג)0.040.01
ויטמין K (מק"ג)8.892.04
סידן (מ"ג)34.397.88
ברזל (מ"ג)1.340.31
מגנזיום (מ"ג)81.7218.72
זרחן (מ"ג)162.4737.22
אבץ (מ"ג)1.10.25
אשלגן (מ"ג)1,329304.35
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.2% 5.8% 7.2% 79.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.07 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.