דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קינוח כוסות טעים ומרענן

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 571 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל כוסות ההגשה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת הטפיוקה:
  • 1 בתוך קלחת או סיר קטן מוזגים את המים ומביאים לרתיחה.
  • 2 מוסיפים את פניני הטפיוקה ומרתיחים במשך 20-25 דקות, עד שהן הופכות לשקופות (חשוב לערבב מדי פעם כדי שלא תתגבשנה לגושים).
  • 3 מסירים מהאש ומסננים לקערה, שוטפים את הטפיוקה במים קרים ומחזירים לסיר.
  • 4 מוסיפים את קרם הקוקוס, הסוכר ותמצית הוניל, ומבשלים על אש בינונית במשך כ- 2 דקות. מעבירים לשק זילוף ומצננים במקרר במשך 30-40 דקות.
  • ההרכבה:
  • 1 מניחים בכוסות את המלון החתוך, מזלפים מעל את פניני הטפיוקה ומעטרים באוכמניות או פירות העונה.
  • 2 מעבירים למקרר ל- 2-3 שעות או עד שהטפיוקה קרה לחלוטין, ומגישים קינוח טפיוקה מרענן וטעים!
  • 3 תיהנו חיוך
  • הערות:
  • 1 מומלץ להכין את הטפיוקה ביום ההגשה.
  • 2 לקינוחי כוסות ללא בסיס פירות, מעבירים את פניני הטפיוקה מהסיר ישירות לכוסות ומצננים במקרר.
  • 3 את הנוזל המסונן שהצטבר בקערה רצוי לשפוך בתוך שקית ולהשליך לפח.

ציוד נדרש: כוסות הגשה.

שיטת ההכנה כוללת גם קירור.

- פרסומת -

המתכון באדיבות אלירן ממן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)365 קלוריות64 קלוריות
חלבונים4.3 גרם0.8 גרם
פחמימות57 גרם10 גרם
מתוכן סוכרים27.2 גרם4.8 גרם
שומנים14.8 גרם2.6 גרם
מתוכם שומן רווי13.1 גרם2.3 גרם
נתרן52.1 מ"ג9.1 מ"ג
סיבים תזונתיים2.2 גרם0.4 גרם
מים444 גרם77.8 גרם
ויטמין A197.4 מק"ג34.6 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)1.2 מ"ג0.2 מ"ג
ויטמין B150.3 מק"ג8.8 מק"ג
ויטמין B228.5 מק"ג5 מק"ג
ויטמין B3886 מק"ג155.3 מק"ג
ויטמין B5130.9 מק"ג22.9 מק"ג
ויטמין B687.6 מק"ג15.4 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B924.9 מק"ג4.4 מק"ג
ויטמין C43.5 מ"ג7.6 מ"ג
ויטמין E96.3 מק"ג16.9 מק"ג
ויטמין K4.2 מק"ג0.7 מק"ג
סידן21.1 מ"ג3.7 מ"ג
ברזל265.8 מק"ג46.6 מק"ג
מגנזיום17.8 מ"ג3.1 מ"ג
זרחן18.3 מ"ג3.2 מ"ג
אבץ254.5 מק"ג44.6 מק"ג
אשלגן317.6 מ"ג55.7 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות104.3 מ"ג18.3 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 357.5 מ"ג10.1 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 646.7 מ"ג8.2 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות6.7 מ"ג1.2 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 96.7 מ"ג1.2 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.8% 18.9% 5.5% 72.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.