דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן לט"ו בשבט

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 268 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 הכנת האורז: מרתיחים את המים ביחד עם השמן והמלח. מוסיפים את האורז, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ- 20 דקות.
  • 2 הכנת הטנזיה: מכניסים למחבת או סיר את כל הפירות היבשים (כולל השקדים והאגוזים), השמן, מיץ הלימון, המים והסוכר. מערבבים היטב ומבשלים עד לריכוך (זמן הבישול עד שהמים מתאדים ונשאר מעט רוטב קרמלי).
  • 3 הרכבת המנה: מניחים את האורז על צלחת הגשה נאה ומעל מוסיפים את תבשיל הטנזיה עם הפירות היבשים.
  • 4 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יפה ימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)556208
חלבונים (גרם)9.62 3.6
פחמימות (גרם)9837
מתוכן סוכרים (גרם)53.66 20.06
שומנים (גרם)17.09 6.39
מתוכם שומן רווי (גרם)1.52 0.57
נתרן (מ"ג)446.35166.86
סיבים תזונתיים (גרם)6.71 2.51
מים (גרם)132.7649.63
ויטמין A (מק"ג)55.7520.84
ויטמין B (מ"ג)1.830.68
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.310.49
ויטמין B5 (מ"ג)0.270.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.31.61
ויטמין C (מ"ג)1.970.73
ויטמין E (מ"ג)1.220.46
ויטמין K (מק"ג)17.586.57
סידן (מ"ג)36.2413.55
ברזל (מ"ג)1.150.43
מגנזיום (מ"ג)24.949.32
זרחן (מ"ג)51.2519.16
אבץ (מ"ג)0.270.1
אשלגן (מ"ג)588.69220.07
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.1% 13% 7.3% 74.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.