דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן לט"ו בשבט

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 268 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 הכנת האורז: מרתיחים את המים ביחד עם השמן והמלח. מוסיפים את האורז, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ- 20 דקות.
  • 2 הכנת הטנזיה: מכניסים למחבת או סיר את כל הפירות היבשים (כולל השקדים והאגוזים), השמן, מיץ הלימון, המים והסוכר. מערבבים היטב ומבשלים עד לריכוך (זמן הבישול עד שהמים מתאדים ונשאר מעט רוטב קרמלי).
  • 3 הרכבת המנה: מניחים את האורז על צלחת הגשה נאה ומעל מוסיפים את תבשיל הטנזיה עם הפירות היבשים.
  • 4 בתיאבון חיוך
- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של יפה ימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)556208
חלבונים (גרם)9.62 3.6
פחמימות (גרם)9837
מתוכן סוכרים (גרם)53.66 20.06
שומנים (גרם)17.09 6.39
מתוכם שומן רווי (גרם)1.52 0.57
נתרן (מ"ג)446.35166.86
סיבים תזונתיים (גרם)6.71 2.51
מים (גרם)132.7649.63
ויטמין A (מק"ג)55.7520.84
ויטמין B (מ"ג)1.830.68
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.310.49
ויטמין B5 (מ"ג)0.270.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.31.61
ויטמין C (מ"ג)1.970.73
ויטמין E (מ"ג)1.220.46
ויטמין K (מק"ג)17.586.57
סידן (מ"ג)36.2413.55
ברזל (מ"ג)1.150.43
מגנזיום (מ"ג)24.949.32
זרחן (מ"ג)51.2519.16
אבץ (מ"ג)0.270.1
אשלגן (מ"ג)588.69220.07
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.1% 13% 7.3% 74.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.