דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 96 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • להכנת הבצק:
  • 1 שמים 200 גרם חמאה ו- 100 גרם סוכר במיקסר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 2 מוסיפים את הביצה, הקמח, כפית תמצית וניל וגרידת לימון, וממשיכים לערבב במהירות איטית ולא מאבדים הרבה זמן.
  • 3 מוציאים את הבצק מהמיקסר וממשיכים ללוש אותו עם הידיים על משטח מקומח עד שיוצרים בצק אחיד.
  • 4 שומרים במקרר עטוף בניילון לפחות 15 דקות.
  • 5 לוקחים את הבצק ומרדדים אותו על משטח מקומח ושמים על תבנית אפייה לפאי.
  • 6 מהדקים היטב את הדפנות וחותכים שאריות בצק כדי לשמור על יופי הפאי ומכניסים לתנור לאפייה מלאה בחום של 180 מעלות במשך כ- 20 דקות.
  • להכנת המלית:
  • 1 לוקחים סיר ושמים על אש נמוכה, ממיסים 300 גרם סוכר עד שנהיה לקרמל, שמים באיטיות רבה את השמנת כדי ליצור טופי, מערבבים היטב, מוסיפים כפית תמצית וניל ו- 25 גרם חמאה, מערבבים היטב שוב ובסוף מוסיפים את תערובת האגוזים.
  • 2 מוסיפים את תערובת האגוזים והטופי לתוך קלתית הפאי המוכנה מראש.
  • 3 מקררים ומגישים.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בכל סוגי האגוזים.

ציוד נדרש: סטנדרטי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ונסה כסיף

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)458475
חלבונים (גרם)5.53 5.74
פחמימות (גרם)4547
מתוכן סוכרים (גרם)27.39 28.41
שומנים (גרם)29.6 30.71
מתוכם שומן רווי (גרם)9.34 9.69
כולסטרול (מ"ג)62.51 64.84
נתרן (מ"ג)10.9811.39
סיבים תזונתיים (גרם)1.77 1.84
מים (גרם)7.938.23
ויטמין A (מק"ג)109.05113.12
ויטמין B (מ"ג)0.70.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.290.3
ויטמין B5 (מ"ג)0.190.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.9411.35
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.09
ויטמין C (מ"ג)2.012.09
ויטמין D (מק"ג)0.040.04
ויטמין E (מ"ג)1.431.49
ויטמין K (מק"ג)2.012.09
סידן (מ"ג)32.1733.37
ברזל (מ"ג)0.790.82
מגנזיום (מ"ג)19.8420.58
זרחן (מ"ג)44.9846.66
אבץ (מ"ג)0.320.33
אשלגן (מ"ג)82.6585.73
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.151.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.07
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.071.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)10.3210.71
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)9.149.48

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 36.1% 6.7% 55%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.59 (0.61 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?