דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב מושלם של טעמים שפותחים את התיאבון

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 289 גרם למנה\יחידה (כ- 3 טוסטונים למנה)

  • פרוסות הבגט
  • חצי בגט לבן - יחידה (160 גרם)
    פרוס ל- 6 פרוסות
  • שמן זית - 3 כפיות - סה"כ (15 מ"ל)
    1/2 כפית לטוסטון
  • מלח - 6 קורט
    קורט לטוסטון
  • השום קונפי
  • שום - 4 ראשים
    שיניים שלמות מקולפות
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    ראו מידע נוסף בנוגע לכמות
  • לזילוף מעל
  • טחינה 100% שומשום טהור - 3 כפיות - סה"כ (15 גרם)
    1/2 כפית לטוסטון
  • דבש - 3 כפיות - סה"כ (27 גרם)
    1/2 כפית לטוסטון
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 פורסים את הבגט, מורחים כל פרוסה בשמן הזית, מפזרים את המלח ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום הכי גבוה למשך כ- 7 דקות (תלוי בסוג התנור, להשגיח תוך כדי).
  • 2 מבשלים את שיני השום השלמות במחבת על אש נמוכה בשמן זית (שמכסה את שיני השום), עד לריכוך השום למשך כחצי שעה (לא לשרוף את השום, אני לא מוסיפים תבלינים לשום קונפי). שימו לב: 1/4 כוס שמן הזית הינה כמות מוערכת הנספגת בשיני השום ובטוסטונים - יש לעשות שימוש בכמות שמן זית גדולה הרבה יותר.
  • 3 הרכבה: מגישים את הטוסטונים עם השום קונפי, ומזלפים מעל את הטחינה הגולמית והדבש.
  • 4 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של רמית!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)815282
חלבונים (גרם)17.64 6.11
פחמימות (גרם)10035
מתוכן סוכרים (גרם)12.62 4.37
שומנים (גרם)40.52 14.05
מתוכם שומן רווי (גרם)6.13 2.12
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.230.08
נתרן (מ"ג)2,797969.37
סיבים תזונתיים (גרם)3.05 1.06
מים (גרם)86.730.05
ויטמין B (מ"ג)4.131.43
ויטמין B1 (מ"ג)0.290.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.06
ויטמין B3 (מ"ג)1.020.36
ויטמין B5 (מ"ג)0.870.3
ויטמין B6 (מ"ג)1.780.62
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.591.59
ויטמין C (מ"ג)4515.6
ויטמין E (מ"ג)0.120.04
ויטמין K (מק"ג)2.450.85
סידן (מ"ג)270.3993.72
ברזל (מ"ג)3.021.05
מגנזיום (מ"ג)36.3312.59
זרחן (מ"ג)220.8676.55
אבץ (מ"ג)1.70.59
אשלגן (מ"ג)584.94202.75
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.360.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.330.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.9% 25.1% 10.9% 62.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.