דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת קישואים וגבינות
פשטידת קישואים וגבינות
פשטידת קישואים וגבינות
שילוב נהדר של קישואים, גבינות ובצל

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 215 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מקלפים את הקישואים ומגררים בפומפייה גסה. סוחטים אותם היטב במסננת (חשוב מאוד!).
  • 2 קולפים את הבצל וחותכים לטבעות. מטגנים בשמן הזית עד להזהבה ומסירים מהאש.
  • 3 מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית גדולה (20X30 ס"מ).
  • 4 מערבבים בקערה את הקוטג`. מפוררים בפנים את הגבינה הבולגרית לפירורים דקים ככל שאפשר. מוסיפים ביצים בזו אחר זו, כאשר מערבבים בין תוספת כל ביצה.
  • 5 מוסיפים את הקמח המלא ומערבבים היטב לפיזור אחיד. מוסיפים פלפל שחור ופתיתי גבינה צהובה, ומערבבים עד לפיזור אחיד.
  • 6 מוסיפים לתערובת הגבינה את הקישואים ואת הבצל המטוגן. מערבבים לפיזור אחיד לגמרי של הירקות ומעבירים לתבנית.
  • 7 אופים כ- 45-60 דקות את הפשטידה, עד שסכין הננעץ במרכזה יוצא נקי (ייתכן ויצא עם מעט מים, אל דאגה - הם יתאדו לאחר היציאה מהתנור. העיקר שהגבינה והביצה יהיו אפויות כראוי).
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מלבנית גדולה (20X30 ס"מ).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. פשטידה טעימה מאוד, עדינה ועשירה בחלבונים.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עידן גבאי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)18787
חלבונים (גרם)13.76 6.39
פחמימות (גרם)115
מתוכן סוכרים (גרם)3.97 1.84
שומנים (גרם)10.28 4.77
מתוכם שומן רווי (גרם)3.09 1.44
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.01
כולסטרול (מ"ג)109.06 50.63
נתרן (מ"ג)475.06220.53
סיבים תזונתיים (גרם)2.08 0.97
מים (גרם)129.1159.93
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)50.0423.23
ויטמין B (מ"ג)1.430.67
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.530.25
ויטמין B5 (מ"ג)0.520.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)33.3515.48
ויטמין B12 (מק"ג)0.280.13
ויטמין C (מ"ג)6.583.06
ויטמין D (מק"ג)1.110.51
ויטמין E (מ"ג)0.80.37
ויטמין K (מק"ג)3.441.6
סידן (מ"ג)231.3107.37
ברזל (מ"ג)0.830.38
מגנזיום (מ"ג)27.8412.92
זרחן (מ"ג)92.3442.87
אבץ (מ"ג)0.750.35
אשלגן (מ"ג)257.25119.42
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.680.32
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.090.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.50.23
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.890.41
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.810.38

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 27.5% 36.8% 30.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.