דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אחד הסלטים המבושלים היותר אהובים עליי

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 75 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 שוטפים היטב את עלי המנגולד, מורידים את הקצוות הקשים וחותכים ל- 3 חלקים גדולים. מוזגים מים רותחים לסיר, מכניסים את עלי המנגולד, מוסיפים את החומץ (שומר על הצבע הירוק של המנגולד) ומבשלים כ- 7-8 דקות.
  • 2 בתום הבישול מסננים את המים, שוטפים את המנגולד, מקררים וחותכים לרצועות לפי הגודל הרצוי. מניחים בצד ועוברים להכין את הרוטב.
  • 3 למחבת רחבה מוזגים את השמן, מוסיפים את השום, האריסה והתבלינים, מדליקים את האש ופותחים את כל התבלינים בשמן עד שמבעבע ועולה ריח (להיזהר לא לשרוף את השום!).
  • 4 מוסיפים את מיץ הלימון והמים, מערבבים, מבשלים למשך כ- 2 דקות ומוסיפים את רצועות המנגולד המבושל. מבשלים יחד על אש נמוכה כ- 10 דקות (עד שהרוטב "נתפס" על המנגולד ומעט מצטמצם - לא אמור להיות סמיך אבל גם לא מיימי מדי).
  • 5 טועמים, מתקנים טעמים, מעבירים לקירור והסלט מוכן (אפשר גם לאכול אותו גם חם מי שאוהב).
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד הטיקטוק של הילה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)92123
חלבונים (גרם)1.11 1.48
פחמימות (גרם)45
מתוכן סוכרים (גרם)0.55 0.74
שומנים (גרם)8.39 11.23
מתוכם שומן רווי (גרם)0.64 0.86
נתרן (מ"ג)328.8440.07
סיבים תזונתיים (גרם)0.91 1.22
מים (גרם)56.8476.08
ויטמין A (מק"ג)109.42146.46
ויטמין B (מ"ג)0.420.56
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.170.23
ויטמין B5 (מ"ג)0.090.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.245.67
ויטמין C (מ"ג)9.5312.76
ויטמין E (מ"ג)0.690.93
ויטמין K (מק"ג)116.98156.57
סידן (מ"ג)32.0642.92
ברזל (מ"ג)1.051.4
מגנזיום (מ"ג)33.1644.38
זרחן (מ"ג)20.2727.13
אבץ (מ"ג)0.190.25
אשלגן (מ"ג)222.49297.79
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.05
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.5% 59.8% 7.9% 25.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.77 (2.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.