דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט עלי מנגולד
סלט עלי מנגולד
סלט עלי מנגולד
פשוט וטעים - סלט עלי מנגולד

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 144 גרם למנה\יחידה (3-4 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן שמן בסיר מתאים.
  • 2 לחתוך את עלי המנגולד ל- 3 עד 4 חתיכות ולהוסיף.
  • 3 להוסיף את המלח ולערבב.
  • 4 לבשל על אש נמוכה בערך 1/2 שעה, לערבב כל הזמן.
  • 5 לא להיבהל מהכמות של המנגולד שמתכווץ בבישול.
  • 6 להוסיף מיץ מלימון אחד ולבשל עוד כמה דקות.
  • 7 לשמור בקירור.
  • 8 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן לטגן ב- 2 כפות שמן במקום 4.5 כפות - כך המתכון יהיה דיאטטי ובריא יותר.

אפשר להכין מראש. אפשר להגיש חם או קר.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של בתיה דורון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)12083
חלבונים (גרם)2.38 1.65
פחמימות (גרם)64
מתוכן סוכרים (גרם)1.56 1.08
שומנים (גרם)10.45 7.24
מתוכם שומן רווי (גרם)1.59 1.1
נתרן (מ"ג)417.62289.51
סיבים תזונתיים (גרם)2.66 1.84
מים (גרם)122.6285
ויטמין A (מק"ג)382.58265.22
ויטמין B (מ"ג)0.940.66
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.460.32
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.238.47
ויטמין C (מ"ג)25.9517.99
ויטמין E (מ"ג)2.371.65
ויטמין K (מק"ג)409.13283.62
סידן (מ"ג)73.1550.71
ברזל (מ"ג)2.831.96
מגנזיום (מ"ג)107.9674.84
זרחן (מ"ג)41.728.91
אבץ (מ"ג)0.420.29
אשלגן (מ"ג)695.59482.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.5% 49.1% 11.2% 27.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.