דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 267 גרם למנה\יחידה (5-7 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן הגמבה עד שהשמן מקבל צבע אדמדם.
  • 2 להוסיף את השום. כשריח השום נחלש, להוסיף את הכוסברה ולערבב.
  • 3 להוסיף את פלח הלימון, העגבניה החתוכה ולערבב עד שיצא מיץ מהעגבניה.
  • 4 להוסיף את המים הרותחים, רסק העגבניות והתבלינים. כשרותח, להניח את פרוסות הדג.
  • 5 להקטין את עוצמת האש. במשך 20 דקות הבישול לכסות הדג ברוטב כל הזמן ולכבות את האש.
  • 6 לטרוף - עדיף עם חלה טריה.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש גם בדגי מושט ומכל הבא ליד.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אילה מגל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)315118
חלבונים (גרם)35.08 13.14
פחמימות (גרם)114
מתוכן סוכרים (גרם)2.27 0.85
שומנים (גרם)14.45 5.41
מתוכם שומן רווי (גרם)2.43 0.91
כולסטרול (מ"ג)84 31.46
נתרן (מ"ג)1,476552.8
סיבים תזונתיים (גרם)1.49 0.56
מים (גרם)189.0270.79
ליקופן (מ"ג)0.870.33
ויטמין A (מק"ג)160.0459.94
ויטמין B (מ"ג)11.584.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.190.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.07
ויטמין B3 (מ"ג)8.933.35
ויטמין B5 (מ"ג)1.380.52
ויטמין B6 (מ"ג)0.860.32
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)31.7411.89
ויטמין B12 (מק"ג)0.330.12
ויטמין C (מ"ג)74.7327.99
ויטמין E (מ"ג)1.060.4
ויטמין K (מק"ג)50.5718.94
סידן (מ"ג)75.4428.25
ברזל (מ"ג)2.741.03
מגנזיום (מ"ג)56.8621.3
זרחן (מ"ג)358.36134.22
אבץ (מ"ג)1.420.53
אשלגן (מ"ג)844.29316.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.30.49
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.90.71
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.320.12

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 23.5% 57% 17.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.