דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אצבעות גבינה
אצבעות גבינה
אצבעות גבינה נהדרות לנישנוש קל

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 41 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל האצבעות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לערבב את שני סוגי הקמחים והמלח, וליצור בקמח גומה באמצע. להמיס את השמרים במים הפושרים (1/2 כוס) ולמזוג לגומה. להוסיף את הסוכר ולהמתין מספר דקות לתסיסה. להוסיף את המים הפושרים (כוס) והשמן, ולערבב בעזרת מזלג.
  • 2 לקמח את משטח העבודה ולהמשיך ללוש את הבצק עוד כ- 5 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק. להחזיר לקערה את הבצק ולכסות בניילון להתפחה של כשעה.
  • 3 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 4 לרפד תבנית בנייר אפייה ולשמן מעט. ליצור מעין "צינורות" ארוכים (אני עשיתי עם מכונה). למרוח כל "צינור" בביצה הטרופה ולפזר מעל את הפרג, השומשום, המלח הגס והגבינה.
  • 5 לאפות בתנור החם למשך כ- 18-19 דקות (תלוי בתנור), ולהגיש חם את אצבעות הגבינה בתוספת גבינות, ביצה קשה וסלט ירקות.
  • 6 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של מזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)87212
חלבונים (גרם)3.41 8.33
פחמימות (גרם)1639
מתוכן סוכרים (גרם)0.51 1.24
שומנים (גרם)2.08 5.07
מתוכם שומן רווי (גרם)0.29 0.7
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)7.73 18.87
נתרן (מ"ג)539.251,316
סיבים תזונתיים (גרם)2.32 5.66
מים (גרם)13.4632.86
ויטמין A (מק"ג)3.097.55
ויטמין B (מ"ג)450.11
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.07
ויטמין B6 (מ"ג)00.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.912.22
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.04
ויטמין D (מק"ג)0.040.1
ויטמין E (מ"ג)0.020.05
ויטמין K (מק"ג)0.010.01
סידן (מ"ג)3380.56
ברזל (מ"ג)0.030.09
מגנזיום (מ"ג)1.12.67
זרחן (מ"ג)3.839.34
אבץ (מ"ג)0.030.06
אשלגן (מ"ג)8.320.27
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.17
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.16

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.8% 8.8% 14.4% 67%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.