דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תפוח אדמה מוקרם עם פטריות
תפוח אדמה מוקרם עם פטריות
תפוחי אדמה אפויים מוקרמים במילוי פטריות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 185 גרם למנה\יחידה (6 חצאי תפוחי אדמה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לשטוף היטב את תפוחי האדמה ולהכניס לסיר.
  • 2 לכסות במים ולבשל חצי בישול. להוציא ולקרר מעט.
  • 3 במחבת להמיס את החמאה.
  • 4 לקצוץ את הפטריות ולהוסיף למחבת. לערבב.
  • 5 להוסיף את השמנת והתבלינים ולבשל עד להסמכה.
  • 6 לחצות את תפוחי האדמה לאורך.
  • 7 להוציא מעט מן המילוי - ליצור צורה של סירה.
  • 8 למלא כל סירה כזאת ב- 2 כפות מהמילוי של הפטריות.
  • 9 להניח את תפוחי האדמה בתבנית.
  • 10 לזרות מעט גבינה צהובה על כל אחת מהסירות.
  • 11 להכניס לאפייה בחום של 180 מעלות למשך 15-20 דקות עד שהגבינה נמסה ותפוחי האדמה עשויים.
  • 12 במידה ותפוחי האדמה עדיין לא מוכנים, יש לכסות בנייר כסף ולהמשיך באפייה עד להתרככותם המלאה.
  • 13 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)240130
חלבונים (גרם)5.41 2.93
פחמימות (גרם)2011
מתוכן סוכרים (גרם)0 0
שומנים (גרם)15.51 8.4
מתוכם שומן רווי (גרם)9.26 5.01
כולסטרול (מ"ג)46.25 25.05
נתרן (מ"ג)322.15174.45
סיבים תזונתיים (גרם)1.6 0.86
מים (גרם)67.3836.49
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.010.01
ויטמין B (מ"ג)2.11.14
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)1.260.68
ויטמין B5 (מ"ג)0.460.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.260.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.764.74
ויטמין C (מ"ג)11.396.17
ויטמין E (מ"ג)0.010.01
ויטמין K (מק"ג)1.971.07
סידן (מ"ג)98.5753.38
ברזל (מ"ג)0.30.16
מגנזיום (מ"ג)19.4210.51
זרחן (מ"ג)38.6420.93
אבץ (מ"ג)0.260.14
אשלגן (מ"ג)332.7180.16
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 36.3% 12.7% 47.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.64 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.