דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תפוח אדמה מוקרם עם פטריות
תפוח אדמה מוקרם עם פטריות
תפוחי אדמה אפויים מוקרמים במילוי פטריות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 185 גרם למנה\יחידה (6 חצאי תפוחי אדמה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לשטוף היטב את תפוחי האדמה ולהכניס לסיר.
  • 2 לכסות במים ולבשל חצי בישול. להוציא ולקרר מעט.
  • 3 במחבת להמיס את החמאה.
  • 4 לקצוץ את הפטריות ולהוסיף למחבת. לערבב.
  • 5 להוסיף את השמנת והתבלינים ולבשל עד להסמכה.
  • 6 לחצות את תפוחי האדמה לאורך.
  • 7 להוציא מעט מן המילוי - ליצור צורה של סירה.
  • 8 למלא כל סירה כזאת ב- 2 כפות מהמילוי של הפטריות.
  • 9 להניח את תפוחי האדמה בתבנית.
  • 10 לזרות מעט גבינה צהובה על כל אחת מהסירות.
  • 11 להכניס לאפייה בחום של 180 מעלות למשך 15-20 דקות עד שהגבינה נמסה ותפוחי האדמה עשויים.
  • 12 במידה ותפוחי האדמה עדיין לא מוכנים, יש לכסות בנייר כסף ולהמשיך באפייה עד להתרככותם המלאה.
  • 13 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)240130
חלבונים (גרם)5.41 2.93
פחמימות (גרם)2011
מתוכן סוכרים (גרם)0 0
שומנים (גרם)15.51 8.4
מתוכם שומן רווי (גרם)9.26 5.01
כולסטרול (מ"ג)46.25 25.05
נתרן (מ"ג)322.15174.45
סיבים תזונתיים (גרם)1.6 0.86
מים (גרם)67.3836.49
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.010.01
ויטמין B (מ"ג)2.11.14
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)1.260.68
ויטמין B5 (מ"ג)0.460.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.260.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.764.74
ויטמין C (מ"ג)11.396.17
ויטמין E (מ"ג)0.010.01
ויטמין K (מק"ג)1.971.07
סידן (מ"ג)98.5753.38
ברזל (מ"ג)0.30.16
מגנזיום (מ"ג)19.4210.51
זרחן (מ"ג)38.6420.93
אבץ (מ"ג)0.260.14
אשלגן (מ"ג)332.7180.16
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 36.3% 12.7% 47.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.