דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל גולש בסגנון גיאורגי

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 462 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 את הבשר החתוך יש להכניס לסיר עם מים ולבשל עד שהבשר מגיר קצף - זהו בעצם הלכלוך המיותר שאנחנו לא רוצים בתבשיל. מסירים את כל הקצף.
  • 2 מוציאים ושוטפים את נתחי הבשר.
  • 3 מניחים בסיר רחב וכבד עם מעט שמן (כף) את נתחי הבשר ומטגנים עד "סגירת" הבשר מכל הצדדים - כלומר, השחמה.
  • 4 בינתיים את פלחי תפוחי האדמה (פלחים גדולים) יש להכניס לקערה ולתבל בתבלינים (לא לקמצץ בפלפל השחור - זה הטעם!).
  • 5 מוסיפים לבשר את הבצל הקצוץ וממשיכים לטגן.
  • 6 מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים מעט.
  • 7 בקערה של תפוחי האדמה (לא לשטוף אותה - נשארים המון תבלינים שם) למלא מים רותחים ולשפוך על התבשיל עד כיסוי כל התבשיל. אם צריך מוסיפים מים רותחים.
  • 8 מבשלים על אש גבוהה כ- 15 דקות.
  • 9 לאחר מכן מורידים לאש נמוכה ומבשלים כשעתיים עד ריכוך הבשר.
  • 10 אני אוהבת להשאיר מעט רוטב. הילדים קוראים לזה ז`רקובי עם מרק ואוכלים בתוספת לחם.
  • 11 טעים והכי חשוב קל להכנה - בתיאבון חיוך
- פרסומת -

כנסו לדף הפייסבוק של רחלי בזוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)516112
חלבונים (גרם)48.38 10.47
פחמימות4810
מתוכן סוכרים (גרם)6.64 1.44
שומנים (גרם)13.95 3.02
מתוכם שומן רווי (גרם)4.91 1.06
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.460.1
כולסטרול (מ"ג)130 28.13
נתרן (מ"ג)692.44149.83
סיבים תזונתיים (גרם)5.02 1.09
מים (גרם)345.674.78
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.130.03
ויטמין B (מ"ג)16.263.52
ויטמין B1 (מ"ג)0.360.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.510.11
ויטמין B3 (מ"ג)11.232.43
ויטמין B5 (מ"ג)2.480.54
ויטמין B6 (מ"ג)1.630.35
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)45.999.95
ויטמין B12 (מק"ג)8.61.86
ויטמין C (מ"ג)19.34.18
ויטמין E (מ"ג)0.330.07
ויטמין K (מק"ג)5.751.24
סידן (מ"ג)50.610.95
ברזל (מ"ג)5.41.17
מגנזיום (מ"ג)91.7219.85
זרחן (מ"ג)487.24105.43
אבץ (מ"ג)9.482.05
אשלגן (מ"ג)1,383299.16
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.3% 12.1% 41.9% 41.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.