דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תוספת טעימה לארוחה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 227 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים את הזיתים ומסננים (חוזרים על אותה פעולה 3 פעמים).
  • 2 מטגנים את הבצל בשמן למשך כ- 5 דקות עד להזהבה קלה, מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לטגן כ- 20 דקות עד להזהבה, מוסיפים את השום והתבלינים, ומערבבים.
  • 3 מוסיפים את הזיתים וממשיכים לטגן כ- 5 דקות נוספות. מנמיכים את הלהבה לקטנה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ- 10 דקות.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הצעת הגשה: עם קבב.

ניתן להשתמש גם בזיתים שחורים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)290128
חלבונים (גרם)4.28 1.89
פחמימות (גרם)3415
מתוכן סוכרים (גרם)2.39 1.05
שומנים (גרם)15.74 6.94
מתוכם שומן רווי (גרם)0.43 0.19
נתרן (מ"ג)1,696747.33
סיבים תזונתיים (גרם)3.09 1.36
מים (גרם)128.4256.57
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1.150.5
ויטמין B (מ"ג)3.271.44
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.890.83
ויטמין B5 (מ"ג)0.730.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.450.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.797.39
ויטמין C (מ"ג)12.475.5
ויטמין E (מ"ג)0.060.03
ויטמין K (מק"ג)6.692.95
סידן (מ"ג)30.1913.3
ברזל (מ"ג)1.050.46
מגנזיום (מ"ג)33.6114.81
זרחן (מ"ג)71.131.32
אבץ (מ"ג)0.50.22
אשלגן (מ"ג)522.44230.15
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.4% 27.7% 7.5% 59.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.45 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.