דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק כרובית ופטריות טבעוני
מרק כרובית ופטריות טבעוני
מרק כרובית בריא

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 467 גרם למנה\יחידה (מנות גדולות)

  • כרובית - יחידה בינונית (1122 גרם)
    מופרדת לפרחים
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
  • בצל שאלוט - 15 גדלים ממוצעים - סה"כ (300 גרם)
    קצוצים
  • שורש ג`ינג`ר - כף-קצוץ (10 גרם)
    ג`ינג`ר מגורד
  • כרישה - גודל ממוצע (200 גרם)
    קצוצה - רק החלק הלבן
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • מלח גס - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס - קורט
    לפי הטעם
  • מוסקט טחון - קורט (2 גרם)
    לפי הטעם
  • שמנת קוקוס - 20 גרם
  • עלה מרווה - יחידה אחת
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים בסיר עם מים רותחים את פרחי הכרובית, שוכחים מהם לזמן מה עד שיתרככו ובינתיים עוברים להכנת המרק.
  • 2 שמים בסיר שמן זית ומטגנים-מאדים את בצלצלי השאלוט יחד עם הג`ינג`ר עד לשקיפות חלקית.
  • 3 דואגים שהסיר יהיה מכוסה על מנת לתת לזה את האפקט הרצוי ומוסיפים את הכרישה. ממשיכים לאדות עוד מספר דקות.
  • 4 מוסיפים את הפטריות הקצוצות לסיר ואת עלה המרווה.
  • 5 מוסיפים את שמנת הקוקוס עד שהיא נמסה לגמרי וממשיכים באידוי עד לנקודה שהכרובית התרככה מספיק וניתן להוסיפה לסיר.
  • 6 מוסיפים את פרחי הכרובית לסיר ובזהירות מוסיפים גם את המים שהיא בושלה בהם, תאמינו לי זה מוסיף טעמים חזקים.
  • 7 שימו לב שהמים יכסו תמיד את הירקות בס"מ אחד, עד להתרככות מוחלטת והתפרקות של הרכיבים.
  • 8 לאחר רתיחה של המרק, יש לכבות את האש ולרסק את הירקות במוט בלנדר (סטיק) עד לכדי תערובת בעלת מרקם אחיד.
  • 9 מעבירים את המרק רתיחה נוספת על מנת לצמצם נוזלים. מגישים חם עם עלה מרווה בצד.
  • 10 הרי לכם מרק כרובית נהדר - בתאבון!

ציוד נדרש: מוט בלנדר (סטיק).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון-אידוי. הערך התזונתי לא כולל את שמנת הקוקוס ואת עלה המרווה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות הדס אריאל בלנקשטיין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)19542
חלבונים (גרם)8.66 1.85
פחמימות (גרם)317
מתוכן סוכרים (גרם)8.1 1.73
שומנים (גרם)6.48 1.39
מתוכם שומן רווי (גרם)1.08 0.23
נתרן (מ"ג)252.5354.1
סיבים תזונתיים (גרם)8.26 1.77
מים (גרם)415.9589.12
ויטמין A (מק"ג)68.3314.64
ויטמין B (מ"ג)8.161.75
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.330.07
ויטמין B3 (מ"ג)3.770.81
ויטמין B5 (מ"ג)2.820.6
ויטמין B6 (מ"ג)0.860.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)171.0336.64
ויטמין C (מ"ג)134.628.84
ויטמין D (מק"ג)0.280.06
ויטמין E (מ"ג)0.460.1
ויטמין K (מק"ג)51.4111.01
סידן (מ"ג)92.119.73
ברזל (מ"ג)3.290.71
מגנזיום (מ"ג)56.2912.06
זרחן (מ"ג)190.8540.89
אבץ (מ"ג)1.280.27
אשלגן (מ"ג)891.34190.97
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.80.17
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.50.11
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.30.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.130.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.120.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.1% 11.8% 15.8% 57.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.