גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | מטבח ישראלי | » | מרק אפונה קל להכנה |
9 מנות/יחידות, 213 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. מה מספק המתכון? המתכון מתבסס על אפונה יבשה ירוקה, אפונה היא קטנית ומכאן שהיא עשירה בפחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים ומינרלים חשובים כמו מגנזיום, אשלגן, סידן, ברזל ואבץ, הנחוצים לצורך תפקוד תקין של הגוף. הפחמימות המורכבות שבקטניות בשילוב עם הסיבים המסיסים, תורמים ליצירה של תחושת שובע ממושכת ומסייעות. הסיבים התזונתיים מצידם הם בעיקר מהסוג המסיס ולכן מסייעים באיזון רמות סוכר וכולסטרול בדם. יתרונות המתכון: טבעוני, דל שומן, מתאים גם לסוכרתיים ולטרום-סוכרתיים, קל להכנה ולא פחות חשוב... טעים!
המתכון באדיבות נטלי שמש
סימון תזונתי | למנה\יחידה | ל-100 גרם |
---|---|---|
קלוריות (אנרגיה) | 87 | 41 |
חלבונים (גרם) | 3.8 | 1.78 |
פחמימות (גרם) | 16 | 8 |
מתוכן סוכרים (גרם) | 5.09 | 2.39 |
שומנים (גרם) | 1.24 | 0.58 |
מתוכם שומן רווי (גרם) | 0.1 | 0.05 |
נתרן (מ"ג) | 294.61 | 138.03 |
סיבים תזונתיים (גרם) | 3.82 | 1.79 |
מים (גרם) | 190.52 | 89.26 |
ליקופן (מ"ג) | 0 | 0 |
ויטמין A (מק"ג) | 28.31 | 13.27 |
ויטמין B (מ"ג) | 2.05 | 0.96 |
ויטמין B1 (מ"ג) | 0.17 | 0.08 |
ויטמין B2 (מ"ג) | 0.1 | 0.05 |
ויטמין B3 (מ"ג) | 1.33 | 0.62 |
ויטמין B5 (מ"ג) | 0.19 | 0.09 |
ויטמין B6 (מ"ג) | 0.22 | 0.1 |
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג) | 42.73 | 20.02 |
ויטמין C (מ"ג) | 12.04 | 5.64 |
ויטמין E (מ"ג) | 0.12 | 0.06 |
ויטמין K (מק"ג) | 27.43 | 12.85 |
סידן (מ"ג) | 32.03 | 15.01 |
ברזל (מ"ג) | 1.07 | 0.5 |
מגנזיום (מ"ג) | 29.54 | 13.84 |
זרחן (מ"ג) | 84.87 | 39.76 |
אבץ (מ"ג) | 0.8 | 0.38 |
אשלגן (מ"ג) | 255.37 | 119.64 |
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם) | 0.09 | 0.04 |
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם) | 0.01 | 0.01 |
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם) | 0.08 | 0.04 |
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם) | 0.03 | 0.01 |
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם) | 0.03 | 0.01 |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם