דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שוקולד, תותים וקצפת
עוגת שוקולד, תותים וקצפת
עוגה גבוהה ומרשימה

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 156 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מכינים את העוגה: ממיסים את השוקולד המריר והשמנת המתוקה בקערה במיקרוגל. מוסיפים את הסוכר, הקמח, הביצים ואבקת האפייה תוך כדי בחישה מהירה. מעבירים את התערובת אל שתי תבניות עגולות ומשומנות בקוטר 24 ס"מ, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מחכים לצינון מלא.
  • 2 מכינים את הקרם: ממיסים את השוקולד המריר בקערה קטנה במיקרוגל. מוסיפים לשוקולד את השמנת החמוצה ומערבבים היטב. בקערה נפרדת מקציפים את החמאה הרכה עד שהיא אוורירית. מוודאים שתערובת השוקולד קרה. מוסיפים אותה לחמאה. מקציפים ביחד ל- 2 דקות בערך. מוסיפים בהדרגתיות את הקקאו ואבקת הסוכר לסירוגין. מקציפים עד למרקם אוורירי.
  • 3 מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה (רצוי במיקסר) עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
  • 4 מרכיבים את העוגה: קודם כל, מחלקים את הקצפת באופן שווה בין 3 קערות, את התותים ל- 2 קערות ואת קרם השוקולד ל- 2 קערות. לאחר מכן, מניחים את העוגה הראשונה על משטח עבודה מרופד בנייר אפייה. לוקחים את הקערה הראשונה עם קרם השוקולד ומכניסים לשקית זילוף בעלת פתח רחב. מזלפים מעגל של קרם השוקולד בסמוך לשוליים של העוגה (זאת במטרה למנוע נזילה של מילוי הקצפת אותה מוסיפים בשלב הבא).
  • 5 מורחים על העוגה את הקערה הראשונה של הקצפת, בתוך שולי מעגל קרם השוקולד אותו זילפנו. מפזרים את הקערה הראשונה של התותים על הקצפת. מורחים מעל התותים את הקערה השנייה של הקצפת. מניחים את העוגה השנייה מעל לעוגה עם הקצפת.
  • 6 מצפים את העוגה בחלקה העליון ובשוליים בקרם השוקולד מהקערה השנייה. מניחים את התותים מהקערה השנייה בצורה יפה ומסודרת על שולי העוגה המצופה. לוקחים את שקית הזילוף עם קרם השוקולד ומזלפים גבהות קטנות במעגל, בצד הפנימי של מעגל התותים.
  • 7 מורחים במרכז העוגה את הקצפת מהקערה השלישית. מעבירים את העוגה לצלחת הגשה יפה.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: שתי תבניות עגולות ומשומנות בקוטר 24 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם הקצפה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עידן גבאי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)547351
חלבונים (גרם)6.03 3.87
פחמימות (גרם)5535
מתוכן סוכרים (גרם)35.48 22.77
שומנים (גרם)34.08 21.87
מתוכם שומן רווי (גרם)20.15 12.94
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.180.12
כולסטרול (מ"ג)158.68 101.85
נתרן (מ"ג)91.8658.96
סיבים תזונתיים (גרם)0.48 0.31
מים (גרם)36.4223.38
ויטמין A (מק"ג)38.324.58
ויטמין B (מ"ג)0.730.47
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.110.07
ויטמין B5 (מ"ג)0.410.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.0910.33
ויטמין B12 (מק"ג)0.220.14
ויטמין C (מ"ג)11.767.55
ויטמין D (מק"ג)0.490.31
ויטמין E (מ"ג)0.310.2
ויטמין K (מק"ג)0.530.34
סידן (מ"ג)46.3529.75
ברזל (מ"ג)0.580.37
מגנזיום (מ"ג)7.14.56
זרחן (מ"ג)107.0468.7
אבץ (מ"ג)0.360.23
אשלגן (מ"ג)76.6249.18
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.50.32
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.40.26
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.910.58
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.850.55

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 35.6% 6.3% 57.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.56 (0.56 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.