דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טארט תפוחים
טארט תפוחים
טארט תפוחים אפוי בתנור

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 99 גרם למנה\יחידה (כ- 12 פרוסות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חוצים את התפוחים ומסירים את ליבתם. פורסים לפרוסות בעובי כ- 1/2 ס"מ.
  • 2 מפזרים על התפוחים את מיץ הלימון כדי שיצפה את כל התפוחים וימנע השחרה עקב מגע עם חמצן.
  • 3 מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ בספריי שמן דל קלוריות.
  • 4 מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת תערובת אוורירית, בהירה ותפוחה.
  • 5 מוסיפים באיטיות את השמן תוך כדי הקצפה. מקציפים עד לקבלת תערובת סמיכה, בהירה ותפוחה.
  • 6 בקערה נפרדת מנפים את הקמח התופח עם התבלינים (קינמון, מוסקט וציפורן).
  • 7 מערבבים את הבטטה המבושלת יחד עם המים למחית חלקה.
  • 8 מוסיפים לקציפת הביצים, הסוכר והשמן את הקמח והבטטה (בטטה קטנה, אבל רצוי מאוד לשקול אותה כדי להגיע לעוגה במרקם מתאים) בבת אחת. מערבבים רק עד לאיחוד התערובת.
  • 9 שופכים את התערובת לתבנית ומסדרים מעליה את התפוחים.
  • 10 אופים כ- 25 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים והעוגה מזהיבה.
  • 11 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: נית טארט בקוטר 26 ס"מ.

בטטה, באופן מפתיע יחסית, יוצרת מרקם עסיסי ומונעת את ייבוש העוגה, ולכן היא מצויינת כתחליף לשמנים ושומנים בעוגות רבות. ניתן לראות את הטכניקה הזו גם בעוגת השוקולד שלי שפורסמה כאן באתר - "עוגת שוקולד מקמח מלא". בנוסף, הבטטה מאפשרת שימוש במעט מאוד סוכר יחסית מכיוון שהיא מוסיפה מתיקות למאפים (בעוגה זו יש מחצית מן הסוכר שיש בעוגה רגילה, והיא בכל זאת מתוקה לא פחות מעוגה אחרת!). ולבסוף, היתרון הגדול של הבטטה כתחליף לשמנים וסוכרים בעוגות הוא שהיא לא מוסיפה שום טעם לעוגות כמשתמשים בה. שיטת השימוש במחיות ירק ופרי כתחליף לשמנים וסוכר בעוגות אינה מוכרת בארץ, אך היא מצויינת ובריאה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עידן גבאי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)167168
חלבונים (גרם)3.06 3.09
פחמימות (גרם)2626
מתוכן סוכרים (גרם)13.11 13.24
שומנים (גרם)6.12 6.18
מתוכם שומן רווי (גרם)0.79 0.79
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)42.16 42.59
נתרן (מ"ג)100.91101.93
סיבים תזונתיים (גרם)1.62 1.63
מים (גרם)61.0661.68
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)117.97119.16
ויטמין B (מ"ג)0.560.57
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.130.13
ויטמין B5 (מ"ג)0.280.28
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.847.92
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.1
ויטמין C (מ"ג)4.354.4
ויטמין D (מק"ג)0.230.23
ויטמין E (מ"ג)0.330.33
ויטמין K (מק"ג)1.451.47
סידן (מ"ג)15.8716.03
ברזל (מ"ג)0.380.38
מגנזיום (מ"ג)6.666.72
זרחן (מ"ג)32.2532.58
אבץ (מ"ג)0.20.2
אשלגן (מ"ג)97.8498.83
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.250.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.430.43
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.390.4

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 16.7% 8.4% 70.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.