דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אטריות לפסח
אטריות לפסח
אטריות לפסח כנשנוש או כתוספת למרק

מצרכים למתכון

372 גרם לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את כל החומרים (חוץ מהשמן) לבלילה כמעט דלילה. להמתין לפחות רבע שעה לפני שמתחילים לעבוד איתה.
  • 2 לשפוך את השמן ולמרוח בעזרת מגבת נייר על מחבת. לחמם את המחבת על אש בינונית.
  • 3 לפני כל יצירת חביתית, לערבב את הבלילה. לשפוך בעזרת מצקת או ספל, כרבע כוס ולפזר במהירות במחבת. שתהיה שכבה דקה.
  • 4 להמתין עד שפני החביתית יתייבשו ולהפוך עוד לכחצי דקה. להפוך על מגבת. להמתין שיתקרר (דקותיים), לגלגל ולחתוך לרצועות דקות.
  • 5 לפזר ולהניח על צלחת מרכזית (מרוב שטעמנו, נשארה כמות קטנה...). אוכלים כתוספת עם כל מה שבא.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לשים סוכר במקום המלח והפלפל ולאכול כתוספת מתוקה. ואפשר להכין את האטריות רק עם קמח תפוחי אדמה וזה נהיה נטול גלוטן.

כמות הגלילים שיוצאים (כמו בתמונה) תלויה באיכות הבלילה, וזה תלוי מאוד בקמח המצות - זה כמו בלינצ`ס (6-9 גלילים). כמה שקמח המצות יותר טחון דק, ככה העלים יותר דקים.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אילה מגל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)737198
חלבונים (גרם)35.99 9.68
פחמימות (גרם)7620
מתוכן סוכרים (גרם)1.01 0.27
שומנים (גרם)30.71 8.25
מתוכם שומן רווי (גרם)8.81 2.37
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.10.03
כולסטרול (מ"ג)1,012 272
נתרן (מ"ג)1,167313.74
סיבים תזונתיים (גרם)0.26 0.07
מים (גרם)207.2455.71
ויטמין A (מק"ג)435.2116.99
ויטמין B (מ"ג)6.321.7
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.03
ויטמין B2 (מ"ג)1.240.33
ויטמין B3 (מ"ג)0.210.06
ויטמין B5 (מ"ג)4.171.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.460.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)127.9434.39
ויטמין B12 (מק"ג)2.420.65
ויטמין C (מ"ג)0.210.06
ויטמין D (מק"ג)5.581.5
ויטמין E (מ"ג)2.860.77
ויטמין K (מק"ג)0.820.22
סידן (מ"ג)154.9741.66
ברזל (מ"ג)4.91.32
מגנזיום (מ"ג)33.549.02
זרחן (מ"ג)540.32145.25
אבץ (מ"ג)3.520.95
אשלגן (מ"ג)376.09101.1
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)5.21.4
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.130.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)4.231.14
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)9.962.68
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)9.282.49

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 21.5% 25.2% 53.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.