דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט עגבניות ופטריות
סלט עגבניות ופטריות
סלט קליל ומהיר להכנה

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 182 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 במחבת לחמם את השמן.
  • 2 לקצוץ את הבצל ולהוסיף למחבת. לטגן עד להשחמה.
  • 3 לסנן את הפטריות ולהוסיף למחבת.
  • 4 לטגן תוך כדי ערבוב כ- 5 דקות. לכבות את הגז.
  • 5 לחתוך את העגבניות לקוביות ולשים בקערה.
  • 6 להוסיף את הפטריות עם השמן שנותר במחבת לקערה.
  • 7 לתבל במלח ופלפל.
  • 8 עדיף להכניס למקרר את הסלט לפני ההגשה לספיגת טעמים.
  • 9 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש בפטריות טריות.
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)7340
חלבונים (גרם)2.27 1.25
פחמימות (גרם)105
מתוכן סוכרים (גרם)4.8 2.64
שומנים (גרם)3.34 1.84
מתוכם שומן רווי (גרם)0.27 0.15
נתרן (מ"ג)250.14137.57
סיבים תזונתיים (גרם)1.81 0.99
מים (גרם)128.4370.63
ליקופן (מ"ג)2.211.22
ויטמין A (מק"ג)36.1319.87
ויטמין B (מ"ג)0.980.54
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.60.33
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.9611.53
ויטמין C (מ"ג)13.737.55
ויטמין E (מ"ג)0.480.26
ויטמין K (מק"ג)7.23.96
סידן (מ"ג)20.8511.47
ברזל (מ"ג)0.390.21
מגנזיום (מ"ג)15.538.54
זרחן (מ"ג)39.5721.76
אבץ (מ"ג)0.260.14
אשלגן (מ"ג)293.98161.68
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.6% 19.6% 13.3% 56.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.