דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת דבש בציפוי טופי
עוגת דבש בציפוי טופי
עוגת דבש עם ציפוי מתוק

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 59 גרם למנה\יחידה (כ- 25 פרוסות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם תנור ל- 180 מעלות.
  • 2 להקציף את הביצים ביחד עם 3/4 כוס הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
  • 3 להנמיך את המיקסר ולהוסיף לאט את השמן.
  • 4 להוסיף לסירוגין את הקמח + אבקת האפייה, ואת הדבש והמים.
  • 5 להקציף רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 6 לשמן תבנית מרובעת (חד פעמית או רגילה) ולשפוך לתוכה את התערובת.
  • 7 לאפות כחצי שעה עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.
  • 8 להכניס את חצי כוס הסוכר לסיר ולהניח על אש בינונית-גבוהה.
  • 9 כשהסוכר נמס להוסיף בזהירות את השמנת מתוקה, ולערבב עד לקבלת קרם חלק במרקם טופי.
  • 10 לשפוך את הקרם החם על העוגה שהתקררה בינתיים. לא צריך לחכות שיתקרר - אפשר להגיש מיד.
  • 11 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מרובעת חד פעמית או רגילה.

- פרסומת -

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)189 קלוריות318 קלוריות
חלבונים2.6 גרם4.4 גרם
פחמימות30 גרם50 גרם
מתוכן סוכרים16.7 גרם28.1 גרם
שומנים7 גרם11.8 גרם
מתוכם שומן רווי1.6 גרם2.7 גרם
מתוכם שומן טראנס3.5 מ"ג5.9 מ"ג
כולסטרול40.1 מ"ג67.5 מ"ג
נתרן78.4 מ"ג131.9 מ"ג
סיבים תזונתיים277.5 מ"ג467.2 מ"ג
מים14.2 גרם23.9 גרם
ויטמין A14.8 מק"ג25 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)251.4 מק"ג423.2 מק"ג
ויטמין B13.7 מק"ג6.2 מק"ג
ויטמין B248.7 מק"ג81.9 מק"ג
ויטמין B323.6 מק"ג39.7 מק"ג
ויטמין B5151.6 מק"ג255.3 מק"ג
ויטמין B619.1 מק"ג32.1 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B94.6 מק"ג7.8 מק"ג
ויטמין B120.1 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין C68.8 מק"ג115.8 מק"ג
ויטמין D0.2 מק"ג0.3 מק"ג
ויטמין E97.4 מק"ג164 מק"ג
ויטמין K0 מק"ג0 מק"ג
סידן6.2 מ"ג10.5 מ"ג
ברזל218 מק"ג367 מק"ג
מגנזיום1.4 מ"ג2.4 מ"ג
זרחן18.9 מ"ג31.9 מ"ג
אבץ147.7 מק"ג248.7 מק"ג
אשלגן20.1 מ"ג33.8 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות177.3 מ"ג298.6 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 34.5 מ"ג7.5 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6144.3 מ"ג242.9 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות339.5 מ"ג571.5 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 9316.5 מ"ג532.9 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 17.6% 6.5% 75.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.