דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פלפלים ממולאים ברוטב עגבניות
פלפלים ממולאים ברוטב עגבניות
פלפלים ממולאים טעימים לצהריים

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 362 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת המילוי:
  • 1 שוטפים את האורז ושמים בקערה.
  • 2 מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים את הבשר הטחון, מטגנים כ- 5 דקות נוספות, מסירים מהאש ומוסיפים לאורז.
  • 3 מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מערבבים היטב והתערובת מוכנה למילוי.
  • 4 חותכים את ראשי הפלפלים וממלאים בתערובת.
  • הכנת הרוטב והרכבת המנה:
  • 1 בסיר רחב מכינים את הציר: מטגנים את הבצל בשמן ומוסיפים את שאר המרכיבים. מוסיפים 2 כוסות מים, מסדרים מעל את הפלפלים, ומוסיפים עוד כוס מים (לפי הצורך).
  • 2 לאחר רתיחה מעבירים לאש נמוכה לשעה עד שעה ורבע בישול.
  • 3 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להשתמש בפלפלים ממגוון הצבעים.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)20156
חלבונים (גרם)12.89 3.57
פחמימות (גרם)319
מתוכן סוכרים (גרם)12.41 3.43
שומנים (גרם)3.7 1.02
מתוכם שומן רווי (גרם)1.11 0.31
כולסטרול (מ"ג)26.6 7.36
נתרן (מ"ג)409.15113.18
סיבים תזונתיים (גרם)4.66 1.29
מים (גרם)290.7180.42
ליקופן (מ"ג)0.520.14
ויטמין A (מק"ג)679.63188
ויטמין B (מ"ג)5.531.53
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.05
ויטמין B3 (מ"ג)3.741.04
ויטמין B5 (מ"ג)0.710.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.690.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)49.2713.63
ויטמין B12 (מק"ג)1.090.3
ויטמין C (מ"ג)312.2386.37
ויטמין E (מ"ג)3.340.92
ויטמין K (מק"ג)15.374.25
סידן (מ"ג)51.3614.21
ברזל (מ"ג)2.50.69
מגנזיום (מ"ג)45.112.48
זרחן (מ"ג)151.7541.98
אבץ (מ"ג)2.770.77
אשלגן (מ"ג)698.79193.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.280.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.9% 7% 24.5% 59.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.