דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חביתה ללא ביצים, צילום: אלעד גוטמן

מצרכים למתכון

505 גרם לכל המתכון

  • קמח חומוס - 1/2 כוס - סה"כ (78 גרם)
  • אבקת אפיה - כפית (5 גרם)
  • מלח - קורט
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
  • פלפל אדום - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (93 גרם)
    קצוץ לקוביות קטנות
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    בצל סגול קצוץ לקוביות קטנות
  • בצל ירוק - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
    חופן קצוץ
  • פטריות - 2 גדלים ממוצעים - סה"כ (50 גרם)
    חופן פטריות פרוסות
  • פלפל שחור - קורט
    גרוס
  • חריף - לפי הטעם
  • חופן מעורב
  • פטרוזיליה - 1/2 חופן - סה"כ (8 גרם)
    קצוצה
  • כוסברה - 1/2 חופן - סה"כ (5 גרם)
    קצוצה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם תנור ל- 200 מעלות.
  • 2 לערבב את כל הרכיבים ולאפות במחבת/תבנית ברזל יצוקה למשך כ- 15-20 דקות.
  • 3 יש להקפיד שגובה המילוי לא יעלה על כ- 3 ס"מ.
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את החריף.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)49398
חלבונים (גרם)21.56 4.27
פחמימות (גרם)7014
מתוכן סוכרים (גרם)19.7 3.9
שומנים (גרם)15.16 3
מתוכם שומן רווי (גרם)2.25 0.44
נתרן (מ"ג)1,634323.66
סיבים תזונתיים (גרם)13.11 2.6
מים (גרם)388.476.91
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)191.0337.83
ויטמין B (מ"ג)8.371.66
ויטמין B1 (מ"ג)0.540.11
ויטמין B2 (מ"ג)0.310.06
ויטמין B3 (מ"ג)4.460.88
ויטמין B5 (מ"ג)1.830.36
ויטמין B6 (מ"ג)0.830.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)402.1879.64
ויטמין C (מ"ג)179.9935.64
ויטמין D (מק"ג)0.260.05
ויטמין E (מ"ג)2.440.48
ויטמין K (מק"ג)172.4234.14
סידן (מ"ג)100.8719.97
ברזל (מ"ג)6.211.23
מגנזיום (מ"ג)166.8933.05
זרחן (מ"ג)361.6771.62
אבץ (מ"ג)3.150.62
אשלגן (מ"ג)1,296256.7
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.620.52
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.520.5
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.260.25
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.250.25

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11% 12.7% 18% 58.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.