1. מכינים את הקבב יום לפני ומשהים לפחות ללילה במקרר שיספוג את כל הטעמים טוב טוב.
2. לקבב יש מגוון אופציות הכנה. אנחנו נתמקד בשתיים - אפשר עם סייטן בטעם ברביקיו ואפשר עם המבורגרים טבעוניים כמו שחברת "טבע דלי" מציעה למשל. ההעדפה האישית שלי היא עם ההמבורגרים המוכנים. הם כבר מעט מתובלים וקלים לעבודה, אפשר בקלות לקווצ`ץ בידיים ולמעוך לקציצת קבב מעולה.
3. עכשיו רק צריך לקצוץ בצל אחד דק דק, חופן פטרוזיליה לקצוץ קצוץ, לערבב עם המלח,פלפל שחור וכמון.
4. לערבב הכל בקערה יחד עם ה"בשר" המרוסק למשהו שנראה כמו עיסה אחידה ולהשאיר ללילה במקרר.
5. למחרת פשוט למעוך לצורת הקבב ולהניח על המנגל, רצוי עם רשת מאוד צפופה (אני איבדתי 2 גחלים עם רשת לא צפופה) ולשמן מעט משני הצדדים את הקבבים ואת הרשת. יוצא מעדן...
6. אגב, את אותם המבורגרים אפשר לצלות כמובן על האש כהמבורגרים בפני עצמם או להכין אותם עם מחבת עם מעט שמן או בתנור למשך כ- 15 דקות ולהפוך באמצע על חום 200 מעלות.
7. הגירסא השנייה עם הסייטן מכילה את אותם המרכיבים, לטחון קצוץ קצוץ את הסייטן במעבד מזון או טוחן בשר ולערבב עם כף כמון, בצל קצוץ אחד, מעט פלפל ומלח וחצי כוס פירורי לחם שידביקו הכל יחד. משרים ללילה כמו קודם ולמחרת להכין.
8. בתיאבון