דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
נגיסי קינואה אדומה, בטטה ושקדים
נגיסי קינואה אדומה, בטטה ושקדים
תענוג צרוף בכל ביס

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 55 גרם למנה\יחידה (כ- 24 יחידות)

  • קינואה - 2 כוס - סה"כ (342 גרם)
    קינואה אדומה אורגנית מבושלת
  • בטטה - 2 יחידה בינונית - סה"כ (626 גרם)
  • פישתן - אורגני - 3 כפית - סה"כ (36 גרם)
    טחון
  • שקדים - 10 יחידה - סה"כ (10 גרם)
    לא קלויים
  • בצל ירוק - 6 יחידה בינונית - סה"כ (150 גרם)
  • כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)
  • פלפל אדום חריף - יחידה בינונית (82 גרם)
    פלפל צ`ילי חריף
  • שמן זית - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
  • מלח הימלאיה - לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לבשל את הקינואה האדומה (להשתמש בכוס קינואה יבשה). לאחר הבישול יוצא כ- 2 כוסות קינואה מבושלת). לסנן ולצנן.
  • 2 לטחון את כל החומרים במעבד מזון.
  • 3 לאפות בתבנית מיני מאפינס בחום של כ- 200 מעלות, עד שהנגיסים מזהיבים (כ- 20 דקות).
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את מלח ההימלאיה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אורית חן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)58106
חלבונים (גרם)1.58 2.9
פחמימות (גרם)917
מתוכן סוכרים (גרם)1.86 3.4
שומנים (גרם)1.83 3.35
מתוכם שומן רווי (גרם)0.19 0.35
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
נתרן (מ"ג)10.7419.65
סיבים תזונתיים (גרם)1.79 3.27
מים (גרם)41.5275.95
ויטמין A (מק"ג)216.5396.04
ויטמין B (מ"ג)0.671.22
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.310.57
ויטמין B5 (מ"ג)0.180.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.7325.12
ויטמין C (מ"ג)9.9418.18
ויטמין E (מ"ג)0.551.01
ויטמין K (מק"ג)19.9136.41
סידן (מ"ג)19.8136.24
ברזל (מ"ג)0.581.06
מגנזיום (מ"ג)17.4731.95
זרחן (מ"ג)36.7367.18
אבץ (מ"ג)0.260.48
אשלגן (מ"ג)125.68229.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.14
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.25
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.140.25

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.5% 12.8% 11.1% 63.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.