דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק גריסים ברוטב עגבניות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 436 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה קלה (לקראת הסוף להוסיף גם את השום).
  • 2 מוסיפים את העגבניות המרוסקות והרסק ומערבבים.
  • 3 מוסיפים כ- 2.5 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
  • 4 מוסיפים את התבלינים (חוץ מהמלח).
  • 5 מוסיפים את הגריסים וממשיכים בבישול כ- 45 דקות לפחות, עד שהגריסים מבושלים.
  • 6 מוסיפים את המלח, טועמים ומתקנים תיבול. מתקבל מרק גריסים ועגבניות קל וטעים!
  • 7 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)19444
חלבונים (גרם)6.27 1.44
פחמימות (גרם)368
מתוכן סוכרים (גרם)1.07 0.25
שומנים (גרם)3.31 0.76
מתוכם שומן רווי (גרם)0.16 0.04
נתרן (מ"ג)753.02172.61
סיבים תזונתיים (גרם)6.8 1.56
מים (גרם)326.4574.83
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.660.15
ויטמין B (מק"ג)0.1226.7
ויטמין B1 (מ"ג)0.010
ויטמין B2 (מ"ג)0.010
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.610.6
ויטמין C (מ"ג)13.763.16
ויטמין E (מ"ג)0.010
ויטמין K (מק"ג)20.46
סידן (מ"ג)17.053.91
ברזל (מ"ג)0.210.05
מגנזיום (מ"ג)5.631.29
זרחן (מ"ג)7.461.71
אבץ (מ"ג)0.080.02
אשלגן (מ"ג)35.878.22
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.9% 6.3% 11.9% 68.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?