דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אורז לבן עם זיתים ירוקים ושחורים

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 187 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף היטב את הזיתים ולהשרות אותם במים נקיים לשחרור המליחות.
  • 2 לטגן את האורז עם השמן עד שמזהיב, להוסיף את הזיתים ולהמשיך לטגן עוד כמה דקות.
  • 3 להוסיף מים ותבלינים לפי הצורך והטעם.
  • 4 להביא לידי רתיחה, להנמיך את הלהבה, לכסות ולבשל בערך 20 דקות או עד
  • שהאורז מוכן.
  • 5 לקחת תבנית או קערה מעוצבת, לדחוס בה את האורז בעודו חם, לקרר מעט, להפוך על כלי ההגשה ולקשט כיד הדמיון.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)226121
חלבונים (גרם)4.24 2.27
פחמימות (גרם)3519
מתוכן סוכרים (גרם)0 0
שומנים (גרם)8.53 4.57
מתוכם שומן רווי (גרם)0.71 0.38
נתרן (מ"ג)561.64300.67
סיבים תזונתיים (גרם)1.06 0.57
מים (גרם)119.8964.18
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.010
ויטמין B (מק"ג)0.920.49
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.010
ויטמין C (מ"ג)0.010.01
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.080.04
סידן (מ"ג)4.032.16
ברזל (מ"ג)0.020.01
מגנזיום (מ"ג)1.310.7
זרחן (מ"ג)0.090.05
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)0.70.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 17.5% 8.7% 71.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.