דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 231 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לחמם את השמן בסיר ולטגן את הבצל עד להזהבה קלה.
  • 2 להוסיף את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות והתבלינים, ולערבב היטב.
  • 3 להוסיף את האורז השטוף והמסונן, לערבב ולהוסיף את ציר העוף.
  • 4 לערבב שוב, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה.
  • 5 מתקבל אורז אדום מושלם!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף כ- 1/4 כפית סוכר לאיזון החמיצות.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
על מנת לחסוך קלוריות ניתן להפחית את כמות השמן. כדי לשמור על הערך הבריאותי, ניתן להוסיף את השמן לקראת סוף הבישול ולטגן את הבצל עם ספריי שמן.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להשתמש בכ- 1/4 קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות במקום העגבניות הטריות. לא מומלץ להחליף את ציר העוף האמיתי באבקת מרק עוף מטעמי בריאות.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)268116
חלבונים (גרם)15.68 6.8
פחמימות (גרם)3013
מתוכן סוכרים (גרם)3.88 1.68
שומנים (גרם)10.59 4.59
מתוכם שומן רווי (גרם)1.02 0.44
כולסטרול (מ"ג)2.7 1.17
נתרן (מ"ג)962.46417.33
סיבים תזונתיים (גרם)2 0.87
מים (גרם)157.6468.35
ליקופן (מ"ג)1.960.85
ויטמין A (מק"ג)46.0719.97
ויטמין B (מ"ג)2.461.07
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.05
ויטמין B3 (מ"ג)1.970.85
ויטמין B5 (מ"ג)0.120.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.170.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.437.13
ויטמין C (מ"ג)28.6712.43
ויטמין E (מ"ג)0.730.32
ויטמין K (מק"ג)3.171.38
סידן (מ"ג)16.287.06
ברזל (מ"ג)0.970.42
מגנזיום (מ"ג)13.475.84
זרחן (מ"ג)51.9322.52
אבץ (מ"ג)0.30.13
אשלגן (מ"ג)289.16125.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.310.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.550.24
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.460.2

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 18.1% 26.9% 51.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.