דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלמון בתנור עם משרה טעים במיוחד, צילום: לירון איצקוביץ

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 217 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מכניסים לקערה את מרכיבי המשרה ומערבבים לקבלת מרקם אחיד.
  • 2 מכניסים לקערה את נתחי הדג, מצפים באופן אחיד ומניחים במקרר לשעה מינימום כאשר מדי פעם מערבבים את הנתחים.
  • 3 מוציאים מהמקרר ומניחים על השיש לכ- 15 דקות בטרם הבישול.
  • 4 מניחים בתבנית כאשר העור כלפי מטה, ומכניסים לתנור בחום של 190 מעלות לכ- 15 דקות, תלוי בעובי הדג. צבע הדג כשהוא מוכן הוא לבן ורדרד/כתום בהיר.
  • 5 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמן שהיית הסלמון במשרה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אבנר שפריר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)451208
חלבונים (גרם)44.91 20.75
פחמימות (גרם)84
שומנים (גרם)25.34 11.7
מתוכם שומן רווי (גרם)5.07 2.34
כולסטרול (מ"ג)126 58.2
נתרן (מ"ג)274.13126.62
סיבים תזונתיים (גרם)0.76 0.35
מים (גרם)129.6359.88
ויטמין B (מ"ג)21.49.88
ויטמין B1 (מ"ג)0.680.32
ויטמין B2 (מ"ג)0.270.13
ויטמין B3 (מ"ג)16.127.45
ויטמין B5 (מ"ג)2.951.36
ויטמין B6 (מ"ג)1.290.6
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6831.41
ויטמין B12 (מק"ג)5.62.59
ויטמין C (מ"ג)7.723.56
סידן (מ"ג)40.6418.77
ברזל (מ"ג)0.920.43
מגנזיום (מ"ג)64.9530
זרחן (מ"ג)510.14235.63
אבץ (מ"ג)0.930.43
אשלגן (מ"ג)797.36368.29
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)8.884.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.230.1
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.360.63
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)9.074.19
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.291.98

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 32% 56.8% 10.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.48 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.