דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פילה סלמון נהדר למנה הראשונה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 160 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את הדג (מומלץ טרי) לשעה במים עם 2 כוסות מיץ לימון וכוס חומץ, כך שהנוזלים יכסו את הדג לגמרי. מוציאים ומנקים מקשקשים ושאר מרעין בישין. את הפעולה הזאת מבצעים רק אם הדג קפוא. במידה והדג טרי אין צורך כלל בפעולת ההשריה הזאת.
  • 2 במעבד מזון/מטחנה ידנית מעבדים את הפטריות, 5 משיני השום והחרדל. מוסיפים לאט את מיץ הלימון ו- 3 כפות שמן הזית, עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את הפטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל.
  • 3 מוציאים את הדג מההשרייה ושוטפים אותו במים. לוקחים כף מהתערובת המוכנה ומורחים תבנית.
  • 4 מניחים את הדג בצלחת כך שהצד שבו היה העור פונה למטה. חורצים חריץ עמוק בצד הדג (ראה תמונה) ומגיעים כמעט לצד השני. לתוך החריץ דוחפים בכף את כל התערובת, פרט ל- 2 כפות.
  • 5 יוצקים על הדג (בצד הוורוד, שעליו לא היה עור) כף שמן זית, ומעסים כך שהשמן יחדור לסדקים. מניחים את הדג בתבנית עם הצד המשומן למטה (הצד שעליו היה העור פונה למעלה). מורחים את הצד העליון ביתר התערובת. מפזרים מעל את התימין.
  • 6 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות. את 3 שיני השום הנוספות פורסים דק, ואחרי 10 דקות של אפייה, מפזרים אותם מעל הדג. אופים למשך עוד כ- 10 דקות. מגישים חם.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אם קניתם את הדג עם עור, יש להוריד את העור קודם ההשריה, כשהדג שלם וקפוא (מאוד קשה להוריד אותו כשהדג מופשר בלי להוריד המון מהבשר). יש לשטוף את הדג במים למשך כחצי דקה, ואז להפריד מעט את העור מהבשר בעזרת סכין בצד אחד של הדג, ועם היד (או מטלית) לתפוס את העור ולהפשיט את כל הדג.

ציוד נדרש: מעבד מזון/מטחנה.

זמן ההכנה כולל את זמן ההשריה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)303190
חלבונים (גרם)27.56 17.23
פחמימות (גרם)43
מתוכן סוכרים (גרם)0.47 0.29
שומנים (גרם)18.98 11.87
מתוכם שומן רווי (גרם)3.62 2.26
כולסטרול (מ"ג)75.76 47.38
נתרן (מ"ג)503.87315.12
סיבים תזונתיים (גרם)0.73 0.45
מים (גרם)101.6163.54
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)5.013.13
ויטמין B (מ"ג)14.59.07
ויטמין B1 (מ"ג)0.440.27
ויטמין B2 (מ"ג)0.230.15
ויטמין B3 (מ"ג)10.656.66
ויטמין B5 (מ"ג)2.251.41
ויטמין B6 (מ"ג)0.870.54
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)44.5527.86
ויטמין B12 (מק"ג)3.362.1
ויטמין C (מ"ג)11.227.02
ויטמין D (מק"ג)0.110.07
ויטמין E (מ"ג)0.020.01
ויטמין K (מק"ג)16.8210.52
סידן (מ"ג)33.0320.65
ברזל (מ"ג)1.010.63
מגנזיום (מ"ג)41.225.76
זרחן (מ"ג)329.88206.3
אבץ (מ"ג)0.780.49
אשלגן (מ"ג)574.48359.28
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)5.363.35
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.140.08
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.850.53
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)5.323.33
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.461.54

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 36.7% 53.3% 8.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
תפוח אדמה כמו במדורה

תפוח אדמה כמו במדורה

חזה עוף עם בצל

חזה עוף עם בצל

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

גלידוניות אוראו

גלידוניות אוראו

רצועות שניצל מטוגנות

רצועות שניצל מטוגנות

מגולגלות תמרים קלאסיות

מגולגלות תמרים קלאסיות

איך מכינים צ'יפס ביתי מושלם: המדריך המלא

איך מכינים צ'יפס ביתי מושלם: המדריך המלא

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪