דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק דלעת טחון עם ירקות כתומים נוספים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 499 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מקלפים את הירקות ומבשלים כשעה עד שעה וחצי.
  • 2 מוסיפים את המלח והפלפל השחור הגרוס.
  • 3 לאחר שהמרק התקרר קצת מוציאים ממנו את השורש (הגזר הלבן), הפטרוזיליה והסלרי.
  • 4 טוחנים את המרק עם מטחנה ידנית עד למרקם הרצוי, טועמים ומוסיפים תיבול לפי הצורך.
  • 5 בתיאבון חיוך

התיבול במתכון לפי הטעם האישי.

- פרסומת -

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)173 קלוריות35 קלוריות
חלבונים5 גרם1 גרם
פחמימות41 גרם8 גרם
מתוכן סוכרים11.6 גרם2.3 גרם
שומנים680.5 מ"ג136.3 מ"ג
מתוכם שומן רווי199.8 מ"ג40 מ"ג
נתרן475 מ"ג95.2 מ"ג
סיבים תזונתיים8.6 גרם1.7 גרם
מים448.2 גרם89.8 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A1.8 מ"ג0.4 מ"ג
ויטמין B (סה"כ)5 מ"ג1 מ"ג
ויטמין B1221.5 מק"ג44.4 מק"ג
ויטמין B2333.7 מק"ג66.9 מק"ג
ויטמין B32.4 מ"ג0.5 מ"ג
ויטמין B51.5 מ"ג0.3 מ"ג
ויטמין B6449.8 מק"ג90.1 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B983.9 מק"ג16.8 מק"ג
ויטמין C54.8 מ"ג11 מ"ג
ויטמין E4 מ"ג0.8 מ"ג
ויטמין K294.1 מק"ג58.9 מק"ג
סידן135.6 מ"ג27.2 מ"ג
ברזל3.8 מ"ג0.8 מ"ג
מגנזיום66.7 מ"ג13.4 מ"ג
זרחן167.3 מ"ג33.5 מ"ג
אבץ1.3 מ"ג0.3 מ"ג
אשלגן1.3 גרם0.3 גרם
חומצות שומן רב בלתי רוויות173.1 מ"ג34.7 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 39 מ"ג1.8 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6162.9 מ"ג32.6 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות116.7 מ"ג23.4 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 9101 מ"ג20.2 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.6% 1.2% 9.1% 74.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.