דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רולדות מעמול
רולדות מעמול
מעמול טעים כרולדה

מצרכים למתכון

60 מנות/יחידות, 45 גרם למנה\יחידה (מספר עוגיות מוערך)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה קמח, סולת, אבקת אפייה וקורט מלח יחד, מוסיפים חמאה ויוצרים תערובת פירורית. מוסיפים מי ורדים, שמן ומים, ולשים רק עד קבלת בצק אחיד.
  • 2 מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים, מקמחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר כשעתיים.
  • 3 מכינים את המלית: מרככים את התמרים במיקרוגל כדקה-שתיים (קודם כל, יש לנקות את התמרים מעודף חרצנים), או על אש קטנה על הגז כ- 5 דקות. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
  • 4 מרדדים כל כדור בצק לעלה מלבני דק, מורחים רבע מהמלית (המלית עשירה וסמיכה. אפשר לשטח גם בעזרת הידיים. גם אם נשארו קטעי בצק בלי המלית זה בסדר) ומגלגלים לרולדה.
  • 5 מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת צבתית למעמולים צובטים במרווחים קטנים סביב ולאורך הרולדה.
  • 6 קורצים מכל רולדה כ- 15 עוגיות ואופים בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות. מצננים, מפרידים בעזרת סכין ובוזקים אבקת סוכר.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: צבתית למעמולים.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)174386
חלבונים (גרם)1.99 4.41
פחמימות (גרם)2351
מתוכן סוכרים (גרם)0.91 2.02
שומנים (גרם)8.23 18.27
מתוכם שומן רווי (גרם)3.43 7.61
כולסטרול (מ"ג)16.4 36.43
נתרן (מ"ג)13.5930.18
סיבים תזונתיים (גרם)1.53 3.4
מים (גרם)3.157
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.040.1
ויטמין B (מ"ג)86.530.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.070.15
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.060.13
ויטמין C (מ"ג)0.20.45
ויטמין E (מ"ג)00.01
ויטמין K (מק"ג)0.040.08
סידן (מ"ג)1.272.82
ברזל (מ"ג)0.160.36
מגנזיום (מ"ג)9.7121.58
זרחן (מ"ג)0.130.28
אבץ (מ"ג)00.01
אשלגן (מ"ג)92.74206.02
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 23.7% 5.7% 66.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?