דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
יותר טעים מכל סלט טורקי אחר שתקנו או שתכינו

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 175 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את העגבניות, הפלפל האדום והשום, ומבשלים במשך 5 דקות על אש גבוהה. מוסיפים את הבצל ומאדים יחד עוד כ- 5 דקות.
  • 2 מוסיפים את רסק העגבניות והמים, ומביאים לרתיחה.
  • 3 מתבלים בכל מרכיבי התיבול, מערבבים, מתקנים טעמים ומורידים מהאש.
  • 4 מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות, ומצננים. מתקבל סלט טורקי ביתי נהדר!
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של כרמית דהאן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)12169
חלבונים (גרם)2.75 1.57
פחמימות (גרם)169
מתוכן סוכרים (גרם)6.23 3.57
שומנים (גרם)5.95 3.41
מתוכם שומן רווי (גרם)0.74 0.42
נתרן (מ"ג)406.93233.07
סיבים תזונתיים (גרם)1.96 1.12
מים (גרם)130.7774.89
ליקופן (מ"ג)2.091.2
ויטמין A (מק"ג)100.9857.83
ויטמין B (מ"ג)1.430.82
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.830.48
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.250.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)22.9313.13
ויטמין C (מ"ג)75.3243.14
ויטמין E (מ"ג)1.30.74
ויטמין K (מק"ג)32.3118.51
סידן (מ"ג)35.7420.47
ברזל (מ"ג)1.771.02
מגנזיום (מ"ג)20.211.57
זרחן (מ"ג)49.5228.36
אבץ (מ"ג)0.340.2
אשלגן (מ"ג)321.32184.03
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.190.11
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.180.1

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.3% 22.2% 10.2% 60.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?