דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן אורז אפוי עם גוג`י ברי

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 88 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (משתי תבניות אינגליש קייק - 2-3 פרוסות לאדם))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 שוטפים את האורז העגול המלא היטב ובוררים.
  • 2 משרים בקערה עם הרבה מים למשך הלילה.
  • 3 מסננים את המים ושמים את האורז בבלנדר, מוסיפים ככוס מים טריים ומבלנדרים בפולסים. יש להגיע למרקם טחינתי, לכן מוסיפים עוד מים עד שמגיעים למרקם זה.
  • 4 מניחים את התערובת בקערה ומכסים במגבת מטבח לכ- 3-6 שעות.
  • 5 משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ומחממים תנור ל- 180 מעלות טורבו.
  • 6 מוסיפים לתערובת את המלח, הגרעינים והגוג`י ברי, מערבבים ויוצקים לתבניות.
  • 7 מפזרים מעל מעט מלח גס ופקאנים שבורים.
  • 8 אופים כשעה עד שקיסם יוצא יבש ממרכז המאפה.
  • 9 מוציאים מהתנור, מחכים להתקררות, מוציאים מהתבניות וחותכים לפרוסות.
  • 10 בתיאבון חיוך

ניתן לאכול בטמפרטורת החדר או לחמם לכ- 10 שניות במיקרוגל לפני האכילה. לאחסן בכלי אטום על השיש או במקרר.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)112127
חלבונים (גרם)2.78 3.16
פחמימות (גרם)1415
מתוכן סוכרים (גרם)0.12 0.13
שומנים (גרם)5.46 6.19
מתוכם שומן רווי (גרם)0.69 0.78
נתרן (מ"ג)944.611,072
סיבים תזונתיים (גרם)2.04 2.32
מים (גרם)40.0745.48
ויטמין A (מק"ג)0.090.1
ויטמין B (מ"ג)91.560.1
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.660.75
ויטמין C (מ"ג)0.030.04
ויטמין E (מ"ג)0.040.05
ויטמין K (מק"ג)0.110.12
סידן (מ"ג)3.784.29
ברזל (מ"ג)0.080.09
מגנזיום (מ"ג)4.054.6
זרחן (מ"ג)8.319.43
אבץ (מ"ג)0.140.16
אשלגן (מ"ג)12.4614.14
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.650.74
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.620.7
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.221.39
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.221.38

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.6% 22.9% 11.7% 56.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.