דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות ריבה מבצק פריך
עוגיות ריבה מבצק פריך
עוגיות ריבה בטעם של פעם

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 43 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות שקורצים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את כל חומרי הבצק (מלבד הקמח שאותו מוסיפים לקראת הסוף), עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך חצי שעה מינימום. הערה חשובה: לא להתעסק עם הבצק יותר מדי: מינימום לישה, מינימום חימום הבצק עם הידיים. חשוב לעבוד עם בצק פריך שהוא קר, אחרת הבצק הולך לאיבוד.
  • 2 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה בעובי שרוצים. קורצים עוגיות עם חותכן פרח - אחד שלם והשני עם חור.
  • 3 מסדרים בתבנית את הפרחים כך שיהיו זוגות.
  • 4 מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 10-15 דקות עד הזהבה קלה מאוד.
  • 5 מוציאים מהתנור, מקררים ומורחים ריבה על החלק השלם בלי החור. סוגרים עליו את החתיכה עם החור וכך יוצאת בסופו של דבר צורה של פרח (דוגמא בתמונה).
  • 6 מפזרים אבקת סוכר לקישוט.
  • 7 בתיאבון חיוך

ניתן לאפות את העוגיות יחד עם הריבה: שמים מעט ריבה במרכז העוגיה, סוגרים ואופים באותו אופן. אם שמים מעט ריבה זה לא נוזל לכל הכיוונים. לעוגיה עם מילוי (ראו תמונה שנייה): מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים ושמים בכל עיגול מטבע שוקולד, קוביית שוקולד או שוקולד מומס אבל לא נוזלי. סוגרים את העיגול לכדור (כמו שממלאים קובה) ושמים בתבנית. אופים בחום של 180 מעלות עד הזהבה קלה (10-15 דקות). מוציאים ומפזרים אבקת סוכר.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אתי משה-חביב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)176408
חלבונים (גרם)2.13 4.94
פחמימות (גרם)2252
מתוכן סוכרים (גרם)7.29 16.93
שומנים (גרם)8.68 20.16
מתוכם שומן רווי (גרם)5.01 11.63
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)37.25 86.52
נתרן (מ"ג)8.1218.87
מים (גרם)2.746.37
ויטמין A (מק"ג)5.4412.64
ויטמין B (מ"ג)81.860.19
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.04
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.63.71
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.07
ויטמין D (מק"ג)0.070.16
ויטמין E (מ"ג)0.040.08
ויטמין K (מק"ג)0.010.02
סידן (מ"ג)2.014.66
ברזל (מ"ג)0.060.14
מגנזיום (מ"ג)0.441.02
זרחן (מ"ג)6.7515.67
אבץ (מ"ג)0.040.1
אשלגן (מ"ג)5.2112.1
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.130.29
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.120.27

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 26.2% 6.4% 67.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.36 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה