דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיצה גיאורגית לפסח
פיצה גיאורגית לפסח
פיצה גיאורגית לפסח
פיצה לפסח מהמטבח הגיאורגי

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 224 גרם למנה\יחידה (פיצה אחת - 4 משולשים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה לשבור את המצות, להוסיף את המים הרותחים ולערבב.
  • 2 לטרוף את הביצים, להוסיף לקערה, לתבל במלח ופלפל שחור ולערבב.
  • 3 במחבת לחמם את השמן, לצקת לתוכו את שברי המצות ולטגן כ- 5 דקות על אש נמוכה צד אחד של המצות בלבד.
  • 4 להעביר את המצות המטוגנות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. לשים את בצק המצה (לפטה) כשהצד המטוגן על גבי נייר האפייה.
  • 5 לערבב את רסק העגבניות עם המים, לתבל במלח, פלפל שחור ואורגנו, ולמרוח על בצק המצה.
  • 6 לפזר את הגבינה הצהובה, הגבינה המלוחה והזיתים.
  • 7 לאפות במשך כ- 15 דקות בחום של 180 מעלות.
  • 8 בתיאבון וחג שמח חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הפיצה הזו נקראת "פיצה לפטה" מכיוון שהיא על שברי מצות. התבלינים והתוספות במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מרינה צ`אנורוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)421188
חלבונים (גרם)20.47 9.15
פחמימות (גרם)4620
מתוכן סוכרים (גרם)0.2 0.09
שומנים (גרם)18.21 8.14
מתוכם שומן רווי (גרם)3.83 1.71
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.01
כולסטרול (מ"ג)197.41 88.23
נתרן (מ"ג)951.38425.2
סיבים תזונתיים (גרם)1.96 0.88
מים (גרם)78.8435.24
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)82.536.87
ויטמין B (מ"ג)1.210.54
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.230.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.780.35
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)24.6811.03
ויטמין B12 (מק"ג)0.450.2
ויטמין C (מ"ג)6.632.96
ויטמין D (מק"ג)1.050.47
ויטמין E (מ"ג)0.580.26
ויטמין K (מק"ג)2.120.95
סידן (מ"ג)175.378.35
ברזל (מ"ג)1.080.48
מגנזיום (מ"ג)12.325.5
זרחן (מ"ג)101.9145.55
אבץ (מ"ג)0.680.3
אשלגן (מ"ג)77.7934.76
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.990.44
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.80.36
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.870.84
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.740.78

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 21.1% 23.7% 52.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.