דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חציל בתנור עם טחינה
חציל בתנור עם טחינה
אין על חצילים בטחינה

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 180 גרם למנה\יחידה (כל מנה שווה ל- 1/2 חציל)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 את חצאי החצילים יש לחרוץ לפסים או קוביות ולהניח על רשת התנור.
  • 2 למשוח את שמן הזית ולפזר מעליהם את הפלפל השחור הגרוס.
  • 3 לאפות בחום של 200 מעלות טורבו או עד השחמה (למשך כ- 45 דקות).
  • 4 לערבב בקערה את הטחינה, המלח ומיץ הלימון עם מים עד למרקם הרצוי.
  • 5 להניח את החצילים בכלי הגשה וליצוק מעליהם את הטחינה.
  • 6 להגיש חם.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לתבל את הטחינה איך שאוהבים ולהוסיף גם פטרוזיליה או כוסברה.
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)15083
חלבונים (גרם)3.19 1.77
פחמימות (גרם)169
מתוכן סוכרים (גרם)5.34 2.96
שומנים (גרם)9.34 5.18
מתוכם שומן רווי (גרם)1.52 0.85
נתרן (מ"ג)121.2167.25
סיבים תזונתיים (גרם)4.75 2.63
מים (גרם)150.2483.35
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)3.311.84
ויטמין B (מ"ג)1.450.8
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.990.55
ויטמין B5 (מ"ג)0.130.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)23.6113.1
ויטמין C (מ"ג)3.131.73
ויטמין E (מ"ג)0.680.38
ויטמין K (מק"ג)4.892.71
סידן (מ"ג)55.3930.73
ברזל (מ"ג)0.920.51
מגנזיום (מ"ג)40.9222.7
זרחן (מ"ג)25.0613.9
אבץ (מ"ג)0.650.36
אשלגן (מ"ג)206.33114.47
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.5% 28.4% 9.7% 47.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.67 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.