דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות בשר בקערת דלעת
קציצות בשר בקערת דלעת
קציצות בשר בקערת דלעת
הצעת הגשה מעניינת לקציצות בשר

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 349 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לחתוך בקצה למעלה את הדלעת ולהוציא מתוכה את הגרעינים.
  • 2 בקערה לערבב וללוש היטב את בשר הבקר הטחון, האורז, הבצל, השום, המלח, הפלפל השחור והכוסברה המיובשת.
  • 3 לקחת 3 כפות מתערובת הבשר, לגלגל בעזרת ידיים רטובות ולהכין קציצות עגולות. להניח את הדלעת בתוך סיר עמוק, ובתוך הדלעת לשים את הקציצות.
  • 4 להוסיף את רסק העגבניות והמים לתוך הדלעת, לפזר מעל את אבקת מרק העוף והפפריקה, להביא לרתיחה ולבשל על אש בינונית במשך כ- 40 דקות עד שהדלעת מוכנה.
  • 5 אופן ההגשה: להניח את הדלעת על צלחת נאה ולפזר ליופי שוב פפריקה אדומה גסה וכמה כפות של רוטב העגבניות.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את פלפל השאטה החריף הטחון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מרינה צ`אנורוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)23166
חלבונים (גרם)21.4 6.13
פחמימות (גרם)278
מתוכן סוכרים (גרם)2.45 0.7
שומנים (גרם)4.88 1.4
מתוכם שומן רווי (גרם)2.06 0.59
כולסטרול (מ"ג)50.93 14.6
נתרן (מ"ג)604.43173.27
סיבים תזונתיים (גרם)2.37 0.68
מים (גרם)269.2977.2
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)347.0399.48
ויטמין B (מ"ג)6.191.78
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.240.07
ויטמין B3 (מ"ג)4.671.34
ויטמין B5 (מ"ג)0.750.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.430.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.95.99
ויטמין B12 (מק"ג)1.650.47
ויטמין C (מ"ג)15.514.45
ויטמין E (מ"ג)1.470.42
ויטמין K (מק"ג)4.171.2
סידן (מ"ג)41.8612
ברזל (מ"ג)30.86
מגנזיום (מ"ג)33.059.47
זרחן (מ"ג)192.855.27
אבץ (מ"ג)4.721.35
אשלגן (מ"ג)608.61174.47
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.3% 8.8% 38.5% 48.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.11 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.