דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ממרח סלק טעים וקל

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את הסלקים בהרבה מים כ- 45 דקות עד שהם רכים (במכסה סגור, בודקים עם מזלג).
  • 2 מוציאים להתקררות ומקלפים. חותכים לקוביות ומניחים בבלנדר.
  • 3 מוסיפים לבלנדר את אגוזי המלך, השום הקצוץ, שמן הזית, המים ומיץ הלימון, ומבלנדרים למרקם הרצוי (אפשר להשאיר מעט קראנצ`י עם חתיכות).
  • 4 מעבירים לכלי, מתבלים במלח לפי הטעם ומגישים.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)151 קלוריות176 קלוריות
חלבונים3.5 גרם4.1 גרם
פחמימות9 גרם11 גרם
מתוכן סוכרים4.9 גרם5.7 גרם
שומנים11.4 גרם13.3 גרם
מתוכם שומן רווי1.3 גרם1.6 גרם
נתרן192.9 מ"ג225.6 מ"ג
סיבים תזונתיים1.3 גרם1.5 גרם
מים59.2 גרם69.2 גרם
ויטמין A1.2 מק"ג1.4 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)519 מק"ג607 מק"ג
ויטמין B123.6 מק"ג27.6 מק"ג
ויטמין B228.1 מק"ג32.9 מק"ג
ויטמין B3224.6 מק"ג262.7 מק"ג
ויטמין B5110 מק"ג128.7 מק"ג
ויטמין B684.2 מק"ג98.5 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B948.4 מק"ג56.7 מק"ג
ויטמין C3.9 מ"ג4.6 מ"ג
ויטמין E29.3 מק"ג34.3 מק"ג
ויטמין K0.2 מק"ג0.2 מק"ג
סידן16.2 מ"ג19 מ"ג
ברזל536.1 מק"ג627.1 מק"ג
מגנזיום14.8 מ"ג17.3 מ"ג
זרחן28.3 מ"ג33.1 מ"ג
אבץ252.1 מק"ג294.9 מק"ג
אשלגן198.8 מ"ג232.5 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות47.5 מ"ג55.5 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 33.9 מ"ג4.5 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 643 מ"ג50.3 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות21.5 מ"ג25.1 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 921.5 מ"ג25.1 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 44.8% 13.7% 36.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.