דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סופגניות שוקולד ללא שמרים, צילום: נטלי לוין

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 38 גרם למנה\יחידה (15-20 סופגניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה גדולה טורפים יחד את הביצה, השמנת החמוצה, הסוכר, תמצית הוניל, המלח והברנדי לתערובת אחידה.
  • 2 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לאיחוד.
  • 3 מוסיפים את השוקולד המריר הקצוץ ומערבבים עד שהוא מתפזר בצורה שווה בבלילה.
  • 4 מחממים את השמן (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן) בסיר בינוני עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו - אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.
  • 5 בעזרת 2 כפיות או כף גלידה קפיצית יוצקים תלוליות קטנות מהבלילה לתוך השמן החם ומטגנים עד שהסופגניות מזהיבות מכל הצדדים.
  • 6 מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת לתוך צלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  • 7 לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר לפי הטעם.
  • 8 בתיאבון וחג חנוכה שמח חיוך
  • טיפים ושדרוגים:
  • 1 מומלץ להגיש את הסופגניות כמה שיותר טריות - אז הן במיטבן.
  • 2 במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן באותה כמות.
  • 3 חשוב לא לוותר על הברנדי או הרום בבצק משום שהאלכוהול תורם לכך שהסופגניות לא יספגו יותר מדי שמן.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון (1/4 כוס). יש לטגן בשמן עמוק (1 ליטר שמן). באדיבות רגע מתוק של עלית ונטלי לוין.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)124324
חלבונים (גרם)2.29 5.99
פחמימות (גרם)1435
מתוכן סוכרים (גרם)3.18 8.33
שומנים (גרם)6.58 17.25
מתוכם שומן רווי (גרם)2.25 5.9
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)17.05 44.68
נתרן (מ"ג)94.74248.22
מים (גרם)3.037.94
ויטמין A (מק"ג)6.0415.84
ויטמין B (מ"ג)900.24
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.05
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.060.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.784.65
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.09
ויטמין D (מק"ג)0.080.2
ויטמין E (מ"ג)0.040.1
ויטמין K (מק"ג)0.010.03
סידן (מ"ג)14.7638.67
ברזל (מ"ג)0.070.18
מגנזיום (מ"ג)0.491.28
זרחן (מ"ג)7.519.64
אבץ (מ"ג)0.050.13
אשלגן (מ"ג)5.714.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.36
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.130.34

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 29.4% 10.2% 60.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.42 (0.42 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.