דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות טופו טבעוניות בתנור

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 64 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות הטבעוניות)

  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
  • גזר - 3 יחידה בינונית ללא קליפה - סה"כ (348 גרם)
  • קישוא - 3 יחידה בינונית - סה"כ (654 גרם)
  • טופו - אריזת ואקום (300 גרם)
    ללא הנדסה גנטית וחומר משמר
  • גרעיני חמנייה קלופים - 1/2 כוס - סה"כ (65 גרם)
    לילדים אפשר לטחון
  • קמח חומוס - 3.5 כף שטוחה - סה"כ (42 גרם)
    3-4 כפות
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לגרר בפומפייה עבה את הגזר, הבצל, הקישואים והטופו אל תוך קערה.
  • 2 להוסיף את קמח החומוס, גרעיני החמנייה והמלח, ולערבב היטב.
  • 3 ליצור מהתערובת קציצות בגודל הרצוי (בקוטר של כ- 3 ס"מ) ולמעוך אותן מעט. לחמם בינתיים מראש את התנור לחום של 170 מעלות.
  • 4 להניח נייר אפייה משומן (במעט שמן זית) על תבנית אפייה.
  • 5 להניח את הקציצות שהכנו על גבי נייר האפייה בתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 25 דקות או עד שמוכן.
  • 6 מתקבלות קציצות טופו טבעוניות מושלמות. בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אורית טרגנו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)5281
חלבונים (גרם)3.45 5.4
פחמימות (גרם)58
מתוכן סוכרים (גרם)1.64 2.57
שומנים (גרם)2.25 3.52
מתוכם שומן רווי (גרם)0.3 0.46
נתרן (מ"ג)43.0367.24
סיבים תזונתיים (גרם)1.46 2.29
מים (גרם)43.3667.75
ויטמין A (מק"ג)126.57197.77
ויטמין B (מ"ג)0.480.76
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.270.43
ויטמין B5 (מ"ג)0.090.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)15.9124.86
ויטמין C (מ"ג)2.293.58
ויטמין E (מ"ג)0.20.32
ויטמין K (מק"ג)3.134.88
סידן (מ"ג)48.0475.06
ברזל (מ"ג)0.250.38
מגנזיום (מ"ג)11.4717.92
זרחן (מ"ג)22.3734.95
אבץ (מ"ג)0.20.31
אשלגן (מ"ג)109.85171.64
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.05
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.2% 18.8% 28.8% 40.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.