דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 215 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משמנים את הדג בשמן, מפזרים עליו פלפל גרוס משני הצדדים.
  • 2 מניחים את הטימין על הגריל החם ועליו מניחים את הדגים למשך כ- 5 דקות (להשתדל לא להזיז אותו על מנת שלא יתפרק). לאחר כ- 5 דקות מנסים להפוך - אם הדג עדיין דבוק לרשת, מחכים עוד דקה ומנסים להפוך שוב. כשהגיע הזמן להפוך, הדג נפרד בקלות מהרשת. 3. צולים כ- 5 דקות נוספות, שוב על 2 גבעולי טימין חדשים.
  • 4 כדי לבדוק האם הדג מוכן - מבצעים חתך קטן במרכז הדג ובודקים האם גם הבשר שקרוב לאידרה ("עמוד השידרה" של הדג) החליף צבע. אם כן - הדג מוכן. אין צורך לצלות אותו יותר מדי, על מנת שלא יתייבש.
  • 5 את הדגים מגישים בליווי חצי לימון.
  • 6 בכוונה אינני משתמש במלח במתכונים, משום שעדיף להימנע ככל הניתן מתוספת של מלח לתפריט שלנו, כדי לשמור על בריאות תקינה. מי שמרגיש שהוא ממש חייב, שיוסיף לעצמו בצלחת.
  • 7 יום עצמאות שמח חיוך
טיפ למתכון
ניתן להחליף את הבס בדגי בורי, דניס, מוסר וכו` או סטייק של דג גדול כדוגמת סלמון.

לדאוג שהדג נקי מקשקשים ומחלקים פנימיים.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות שגיא שורץ

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)304142
חלבונים (גרם)48.57 22.61
פחמימות (גרם)21
מתוכן סוכרים (גרם)0 0
שומנים (גרם)10.44 4.86
מתוכם שומן רווי (גרם)2.15 1
כולסטרול (מ"ג)174 81.01
נתרן (מ"ג)180.584.03
סיבים תזונתיים (גרם)0.74 0.35
מים (גרם)149.4169.56
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)72.1833.6
ויטמין B (מ"ג)5.552.58
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.190.09
ויטמין B3 (מ"ג)3.091.44
ויטמין B5 (מ"ג)1.760.82
ויטמין B6 (מ"ג)0.290.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)34.3716
ויטמין B12 (מק"ג)4.622.15
ויטמין C (מ"ג)15.437.19
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.160.08
סידן (מ"ג)217.55101.28
ברזל (מ"ג)4.061.89
מגנזיום (מ"ג)79.0236.79
זרחן (מ"ג)514.96239.74
אבץ (מ"ג)1.730.8
אשלגן (מ"ג)936.84436.14
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.741.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.290.14
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.671.71
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.551.19

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 17% 79.1% 2.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.