דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגה שוקולדית ומטריפה, צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 ממיסים בסיר את השוקולד והשמנת המתוקה.
  • 2 מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את 1/2 כוס הסוכר עם החמאה. מוסיפים את השוקולד המומס ואת החלמונים בזה אחר זה. מוסיפים גם את הקמח ומערבבים עד לאיחוד.
  • 3 מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים עם 1/4 כוס הסוכר, ומקפלים לתערובת עד לאיחוד.
  • 4 יוצקים את התערובת העוגה אל תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 24 ס"מ, ואופים בתנור בחום של 150 מעלות למשך כ- 30-35 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים היטב ומחלצים את העוגה מהתבנית.
  • 5 בינתיים מכינים את גנאש השוקולד: מחממים את השמנת לסף רתיחה. יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד ומערבבים לאיחוד (מומלץ לטחון בבלנדר מוט לתערובת חלקה).
  • 6 מניחים את העוגה על רשת ויוצקים עליה את הגנאש.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית טבעת בקוטר 24 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מלכי אדלר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)306402
חלבונים (גרם)3.26 4.28
פחמימות (גרם)3343
מתוכן סוכרים (גרם)9.46 12.41
שומנים (גרם)18.22 23.91
מתוכם שומן רווי (גרם)8.67 11.38
כולסטרול (מ"ג)85.51 112.24
נתרן (מ"ג)23.6731.07
סיבים תזונתיים (גרם)0.66 0.86
מים (גרם)11.3814.93
ויטמין A (מק"ג)85.55112.28
ויטמין B (מ"ג)0.270.36
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.160.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.29.45
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.15
ויטמין D (מק"ג)0.250.32
ויטמין E (מ"ג)0.350.46
ויטמין K (מק"ג)0.730.96
סידן (מ"ג)8.8811.65
ברזל (מ"ג)0.130.17
מגנזיום (מ"ג)1.331.75
זרחן (מ"ג)21.1927.81
אבץ (מ"ג)0.120.15
אשלגן (מ"ג)20.9427.48
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.490.65
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.430.57
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.633.45
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.483.25

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 33% 5.9% 59.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.51 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.