דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט שתמיד בא בטוב

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 129 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להניח את פרוסות החצילים על נייר אפייה בתבנית אפייה, להבריש בשמן ולפזר מעל את המלח.
  • 2 לחמם את התנור לחום של 190 מעלות ולאפות במשך כחצי שעה או עד שמתרככים.
  • 3 לקרר את פרוסות החצילים ולהניח בקערה.
  • 4 לערבב את כל מצרכי הרוטב ביחד ולמזוג על פרוסות החצילים בקערה, לערבב בעדינות ולהניח בצד למשך כ- 20 דקות לספיגת הטעמים.
  • 5 להעביר את התערובת לכלי הגשה ולקשט כיד הדמיון (אני קישטתי בפטרוזיליה שמאוד מוסיפה לסלט).
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)130101
חלבונים (גרם)2.08 1.61
פחמימות (גרם)119
מתוכן סוכרים (גרם)3.64 2.82
שומנים (גרם)9.22 7.14
מתוכם שומן רווי (גרם)0.88 0.69
נתרן (מ"ג)148.38114.87
סיבים תזונתיים (גרם)2.89 2.24
מים (גרם)104.5880.96
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)12.749.86
ויטמין B (מ"ג)1.060.82
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.70.55
ויטמין B5 (מ"ג)0.10.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.9115.41
ויטמין C (מ"ג)6.434.98
ויטמין E (מ"ג)0.480.37
ויטמין K (מק"ג)44.3534.33
סידן (מ"ג)12.829.92
ברזל (מ"ג)0.480.37
מגנזיום (מ"ג)14.0110.84
זרחן (מ"ג)20.1515.6
אבץ (מ"ג)0.180.14
אשלגן (מ"ג)158.34122.59
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.3% 36.1% 8.2% 44.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?