דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פסטה קלה וטעימה להכנה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 337 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בישול הפסטה
  • פסטה - שקית (500 גרם)
    כל צורה שאוהבים
  • מלח - כף שטוחה
  • מים - ליטר אחד
  • רוטב העגבניות
  • פלפל אדום - יחידה גדולה (289 גרם)
    חתוך לקוביות
  • שום - 4 שיניים
    קצוצות דק
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • עגבנייה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (516 גרם)
    חתוכות לקוביות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    מתוקה או חריפה
  • אבקת קארי - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
  • טופו - אריזת ואקום (300 גרם)
    חתוך לקוביות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לבשל את הפסטה עם מי מלח למשך כ- 10 דקות, לשטוף, לסנן ולהניח בצד.
  • 2 לטגן בשמן את הפלפל האדום והשום, להוסיף את העגבניות והתבלינים, ולבשל תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  • 3 להוסיף את הטופו ולהמשיך לבשל עוד כמה דקות (במקרה הצורך יש להוסיף מעט מים).
  • 4 להוסיף את הפסטה המבושלת ולערבב היטב.
  • 5 להעביר לכלי הגשה ולקשט כיד הדמיון.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)532158
חלבונים (גרם)21.94 6.5
פחמימות (גרם)8826
מתוכן סוכרים (גרם)5.2 1.54
שומנים (גרם)10.75 3.19
מתוכם שומן רווי (גרם)1.25 0.37
נתרן (מ"ג)1,684499.07
סיבים תזונתיים (גרם)1.72 0.51
מים (גרם)153.845.58
ליקופן (מ"ג)3.140.93
ויטמין A (מק"ג)117.7334.89
ויטמין B (מ"ג)1.590.47
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.920.27
ויטמין B5 (מ"ג)0.220.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.30.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)23.396.93
ויטמין C (מ"ג)124.3736.86
ויטמין E (מ"ג)1.660.49
ויטמין K (מק"ג)6.491.92
סידן (מ"ג)194.4157.62
ברזל (מ"ג)1.220.36
מגנזיום (מ"ג)17.645.23
זרחן (מ"ג)49.614.7
אבץ (מ"ג)0.30.09
אשלגן (מ"ג)354.33105.02
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 8.8% 17.9% 71.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.