דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה אפויה דלת קלוריות ברוטב פירות יער
עוגת גבינה אפויה דלת קלוריות ברוטב פירות יער
טעימה בלי רגשות אשם (:

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 92 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 2 מקציפים בקערה את החלבונים והממתיק עד לקבלת קצף תפוח, יציב ורך.
  • 3 מערבבים בקערה גדולה את החלמונים, הממתיק, הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, תמצית הוניל, גרידת הלימון והקורנפלור.
  • 4 מקפלים את קצף החלבונים אל קערת החלמונים והגבינה ב- 3 פעימות.
  • 5 יוצקים את התערובת המאוחדת אל תבנית בקוטר 24-26 ס"מ, ואופים בתנור למשך כ- 10 דקות. מנמיכים את החום ל- 170 מעלות וממשיכים לאפות למשך כחצי שעה נוספת. מנמיכים שוב את החום ל- 150 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ- 15 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עד לצינון מלא.
  • 6 בינתיים מכינים את רוטב פירות היער: מחממים במחבת את פירות היער עם הממתיק ומעט מים, מערבבים עם מרית למשך כ- 5 דקות על אש גבוהה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים מעט. מניחים בצד עד לקירור מלא.
  • 7 בודקים שהעוגה התקררה ומקשטים אותה מלמעלה ברוטב פירות היער.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט את העוגה עם אבקת סוכר/ממתיק בצדדים (לא חובה).

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24-26 ס"מ.

- פרסומת -

המתכון באדיבות מיטל אלימלך

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)96 קלוריות105 קלוריות
חלבונים6.9 גרם7.6 גרם
פחמימות6 גרם7 גרם
מתוכן סוכרים191.2 מ"ג208.5 מ"ג
שומנים4.4 גרם4.8 גרם
מתוכם שומן רווי2.3 גרם2.5 גרם
כולסטרול69.8 מ"ג76.1 מ"ג
נתרן127.7 מ"ג139.3 מ"ג
סיבים תזונתיים1 גרם1.1 גרם
מים13.1 גרם14.2 גרם
ויטמין A21.5 מק"ג23.4 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)327.8 מק"ג357.5 מק"ג
ויטמין B111 מק"ג12 מק"ג
ויטמין B276.2 מק"ג83.1 מק"ג
ויטמין B318 מק"ג19.6 מק"ג
ויטמין B5191.5 מק"ג208.8 מק"ג
ויטמין B622.2 מק"ג24.2 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B98.8 מק"ג9.6 מק"ג
ויטמין B120.1 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין C1.5 מ"ג1.6 מ"ג
ויטמין D0.3 מק"ג0.3 מק"ג
ויטמין E147.9 מק"ג161.3 מק"ג
ויטמין K0 מק"ג0 מק"ג
סידן61.1 מ"ג66.7 מ"ג
ברזל171.2 מק"ג186.7 מק"ג
מגנזיום1.6 מ"ג1.8 מ"ג
זרחן23.6 מ"ג25.8 מ"ג
אבץ135.6 מק"ג147.9 מק"ג
אשלגן25.2 מ"ג27.5 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות237.5 מ"ג259 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 36.1 מ"ג6.6 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6199.7 מ"ג217.8 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות660.4 מ"ג720.3 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 9602.1 מ"ג656.7 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.4% 23.5% 36.9% 34.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.